Koninklijke onderscheidingen voor Henk Weerts

Gepubliceerd op 26 april 2024 om 15:09

Dit jaar kregen 29 inwoners van de gemeente Land van Cuijk tijdens lintjesregen 2024 een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Marieke Moorman heeft – in naam van Zijne Majesteit de Koning – de onderscheidingen in de Weijer in Boxmeer uitgereikt. Alle 29 inwoners worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hieronder volgen de namen en de redenen voor decoratie.

De heer Coenen uit Oeffelt kon er in verband met vakantie niet bij zijn en dit lintje wordt op een later tijdstip uitgereikt. In naam van Zijne Majesteit de Koning kreeg burgemeester Marieke Moorman de eer om de onderscheidingen uit te reiken. Dit vond plaats in De Weijer in Boxmeer. (foto is gemaakt vanaf de tv)

Henk Weerts uit Overloon

feestelijke-koningsdag-27-04-2024-20-standard-6lm2j0.jpg

19 jaar lang is Henk Weerts actief geweest voor voetbalvereniging S.S.S.’18. In 1966 werd hij lid van deze vereniging en in 1983 trad hij toe tot het bestuur. Naast zijn bestuursfunctie heeft Henk heel veel nevenactiviteiten verricht voor deze vereniging en in 2011 werd hij benoemd tot erelid van deze vereniging. Hij was vijftien jaar secretaris geweest en is ook nog een jaar actief geweest als waarnemend voorzitter én waarnemend secretaris. Ook is Henk twee jaar leider geweest van S.S.S.’18. Tevens was Henk elf jaar penningmeester van carnavalsvereniging De Huibuuke in Overloon. Daarnaast is hij tien jaar bestuurlijk actief geweest voor de Senioren Overloon (voorheen KBO Overloon). Voor deze vereniging verricht Henk nog steeds allerlei hand-en-spandiensten. Meer Koninklijke onderscheidingen en info op bron:https://www.gemeentelandvancuijk.nl/lintjesregen-2024