DOE MEE AAN DE ENQUÊTE OVER DE REACTIVERING VAN VLIEGVELD "DE PEEL"

Gepubliceerd op 12 oktober 2022 om 19:08

op dinsdag 18 oktober.wordt er met maar liefst een F - 35  een demonstratievlucht / belevingsvlucht gevlogen op een tijd dat de meeste mensen elders aan het werk zijn. In werkelijkheid vliegt de luchtmacht altijd met 4 of 6 toestellen tegelijk! 

Mooi om een F - 35 te horen (als je toevallig wel thuis bent), maar waar het eigenlijk om draait, gaan we komende maandag dus niet "beleven". 

De echte vraag is:  

Wilt u (jij), je kinderen en kleinkinderen de komende 30 jaar: 18 weken per jaar, elke werkdag tussen zonsopgang en 's nachts 24.00 uur dit geluid van de "belevingsvlucht" 40 keer per dag horen? 

schermafbeelding2022-10-12om191229.png

Dit zijn de feiten:

Het plan van defensie:

Gedurende 3 maal 6 weken  - dat zijn dus 126 dagen per jaar-  kan er gevlogen worden tussen zonsopgang en ‘s avonds 24.00 uur.

In die 18 weken kunnen de toestellen 1800 'sorties' maken, dat betekent 1800 keer opstijgen en 1800 keer landen.

Er vanuit gaande dat er in het weekend niet gevlogen wordt, betekent dit dat we vanaf  2024  40 keer per dag een F-35 zullen horen landen of opstijgen en dat gedurende een derde deel van het jaar

Hoe kun je meedoen aan de enquête? Lees het artikeltje van de gemeente hieronder .....

 

Werkgroep "de Peel" zuidelijk Land van Cuijk

Belevingsvlucht F35

Op 18 oktober 2022 voert een F35 van de Koninklijke Luchtmacht een belevingsvlucht uit in de omgeving van vliegbasis De Peel. Zo krijgen inwoners een idee van het geluid van een F35 en de impact daarvan op de leefomgeving. De F35 start en landt niet op de vliegbasis omdat dat nog niet mogelijk is, maar vliegt wel de geplande toekomstige vliegroutes. Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) voert tijdens de belevingsvlucht geluidsmetingen uit op een aantal locaties in de omgeving. De locaties zijn in overleg met de gemeenten bepaald. De resultaten van de metingen zijn openbaar. Daarnaast voert onderzoeksbureau Invior een belevingsonderzoek uit. U kunt aan dit onderzoek deelnemen: https://enquete.toponderzoek.com/depeel. Dit onafhankelijke onderzoek vindt plaats in opdracht van Defensie en in samenwerking met de omliggende gemeenten.

 

Belevingsvlucht F-35 verplaatst naar morgen

17 okt. 2022

De belevingsvlucht die een F-35 jachtvliegtuig vandaag zou maken in de omgeving van de voormalige Vliegbasis De Peel is verplaatst naar dinsdag 18 oktober. Er wordt vandaag veel regen verwacht die van invloed is op de beleving, geluidmetingen en het zicht voor de vliegers, en daarmee de routes. Hierdoor wordt het doel van de vlucht - de beleving van het geluid van de F-35 onvoldoende bereikt.

Lees meer »

Meer informatie over het de voorgenomen heropening is te vinden op:
https://www.defensie.nl/onderwerpen/luchthavenbesluiten/luchthavenbesluit-de-peel/heropening-de-peel

www.venray.nl/heropening-vliegbasis-de-peel/