In spits bij hoofdmacht SSS’18 vergeet Andrii even de oorlog: ‘Spelers en staf hebben gelapt om hem lid te maken’

Gepubliceerd op 10 december 2022 om 12:26

Andrii Martynov liet huis, haard én hobby achter toen hij Oekraïne ontvluchtte. De amateurvoetballer klopte aan bij SSS’18, werd door de club in Overloon omarmd en debuteerde zondag in de basis. De mensen hier zijn geweldig. Ze helpen me, ook buiten het veld.

Door Joost de Poel 10-12-22,

Nat geregend parkeert hij zijn fiets bij het sportpark van SSS’18 in Overloon. De voetbaltas op de rug. Ach, het is slechts 13 minuten rijden vanaf het asielzoekerscentrum, zegt Andrii Martynov met een grijns. No problem. Maar in 13 minuten kun je ook verkleumd raken.

Onverwachte versterking voor de hoofdmacht

Het deert hem niet. De Oekraïense vluchteling is allang blij dat hij deze avond anderhalf uur zijn zinnen kan verzetten op de training van de plaatselijke tweedeklasser. Even niet denken aan de oorlog in zijn kapotgeschoten land. Even niet denken aan het leed bij zijn achtergebleven moeder Natalia. Lees Meer op Bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/in-spits-bij-hoofdmacht-sss18-vergeet-andrii-even-de-oorlog-spelers-en-staf-hebben-gelapt-om-hem-lid-te-maken~a8ef6bae/