overloon nieuws

De gemiddelde etmaaltem­pe­ra­tuur deze maand ligt anderhalve graad beneden normaal

Gepubliceerd op 24 april 2023 om 20:40

Volgens weerman Bert Vloet, die in zijn woonplaats Overloon een eigen weerstation heeft, wordt het de eerste week van de meivakantie eerst nog even doorbijten.

De week begint weer wisselvallig. Het wordt eerst nog erg koud, zeker de nachten met lokaal misschien vorst. Komt ook door een koude noordwestenwind. Maar later in de week wordt het beter weer. Dan wordt het een beetje meer, laten we zeggen, ‘normaal'. Met misschien aan het eind van de week temperaturen van 17 tot 20 graden

 

Maar we zijn de voorbije jaren ook enorm verwend. De gemiddelde etmaaltem­pe­ra­tuur deze maand ligt anderhalve graad beneden normaal

(Bert Vloet, weerman)

Ook Vloet heeft op zijn Overloonse weerstation tot nu toe dit jaar, terwijl het toch al eind april is, nog geen warme dag mogen noteren. Dat is een dag waarop de temperatuur minimaal de twintig graden aantikt. Maar we zijn de voorbije jaren ook enorm verwend. De gemiddelde etmaaltemperatuur deze maand ligt anderhalve graad beneden normaal. Vorig jaar was april ook niet warm. Maar toen was het wel zonnig en droog. Het was zelfs een van de zonnigste voorjaren ooit.

7 graden

De weerman heeft er thuis de boeken nog eens op nageslagen. In 1978, 1986, 1992 en 1997 hebben we in april ook geen enkele warme dag gehad. Nog niet zo lang geleden, in 2017 en 2021 was april ook koud. Met een gemiddelde etmaaltemperatuur van maar 7 graden. Een normaal gemiddelde is 10,2 graden. Maar toen hadden we nog één warme dag.”

Wie weet lukt het eind deze week alsnog. Met die zo vurig gehoopte warme dag.

Lees meer op Bron:https://www.ed.nl/brabant/slecht-weer-kampeerders-kunnen-tegen-een-stootje~ae88ecde/


«   »