Ongekende ontsnapping in nacompetitiefinale zorgt even voor fantastisch gevoel bij SSS’18 in gitzwarte week

Gepubliceerd op 16 juni 2023 om 07:07

SSS’18 heeft op wonderbaarlijke wijze de tweede degradatie op rij voorkomen. De voetbalploeg uit Overloon was donderdagavond na verlenging te sterk voor Walram in de nacompetitiefinale voor een plek in de tweede klasse: 2-1.

Door Dominique Pichel 15-06-23, 23:24 Laatste update: 15-06-23, 23:42

De ontsnapping was groots, met de gelijkmaker diep in blessuretijd, maar het feest erna op het sportpark van Sportclub Irene was dat niet. Dat was totaal niet op zijn plaats. SSS is momenteel in rouwstemming. Vier dagen voor de eindstrijd van de play-offs liet de 17-jarige jeugdspeler Thomas Hiele het leven bij een fietsongeluk. Op verzoek van de Brabantse vereniging – en na een immense discussie met de KNVB – werd de wedstrijd tegen Walram met drie dagen vervroegd.

SSS speelde tegen Walram uit Valkenburg met rouwbanden, voor de wedstrijd was er minuut stilte. Weet je wat mooi was.zei Wout Janssen, aanvoerder én bestuurslid van SSS. Dat het broertje van Thomas erbij was. Voor voor de wedstrijd was hij al bij ons in het kleedlokaal. Hij ging de spelers af en deelde high fives uit. Bovendien zat hij in de dug-out. Dat alles zorgde voor kippenvel.

SSS’18 wint in extremis van Walram en handhaaft zich in tweede klasse

TEGELEN | SSS’18 heeft donderdagavond in extremis de status van tweedeklasser veiliggesteld. De Overloonse formatie keek tegen Walram tot de 95ste minuut tegen een achterstand aan, maar won uiteindelijk na verlenging met 2-1.

Die overwinning had SSS’18 voor het grootste deel te danken aan Sjoerd Cornelissen. Bij een 0-1 stand voor Walram (Enzo Voorjans tikte na 55 minuten van dichtbij binnen) hield de ‘Loonse doelman zijn ploeg op de been met enkele fantastische reddingen, tweemaal bij een 1-op-1 met Voorjans en eenmaal bij een schot van Ralph Cornips. Lees meer op bron:https://www.kliknieuwsdemaasdriehoek.nl/sport/voetbal/209915/sss18-wint-in-extremis-van-walram-en-handhaaft-zich-in-tweede