Koningschieten

Gepubliceerd op 23 juni 2023 om 11:50

Overloon Op Theobalduszondag 2 juli is weer ons jaarlijks koningschieten.Hier zal koning Geert Arts zijn titel weer mogen verdedigen.

Hieronder volgt een kort programma van deze dag.

 

8.00 uur: Reveille

Klokslag 8.00 uur spelen de trompettisten de reveille bij de kerk, waarna ze per fiets vertrekken richting koningspaar waar de 2de keer de reveille te horen is.

Vanaf hier zullen ze een rondje Overloon fietsen, met af en toe een tussenstop om de reveille te spelen. Terug bij ut Gildehuus gaan we de vlag hijsen en zal voor de laatste keer de reveille worden gespeeld. Dit alles al in uniform natuurlijk.

 

09.30 uur: Alle leden aanwezig

10.10 uur: Opstellen om naar de kerk te gaan

10.15 uur: Vertrek richting kerk

10.30 uur: H.mis

11.30 uur: terug naar ut Gildehuus

12.30 uur: Tijdens de lunch vindt de loting plaats voor ons Koningschieten.

13.30 uur: Aanvang koning schieten

 

Hierna volgende tijden zijn niet te plannen, afhankelijk van wanneer de nieuwe koning bekend is, maar dit is wel een streeftijd.

 

16.30 uur: De koning(in) is bekend, ook dorpskoning en senioren zijn bekend

17.00 uur: Installatie nieuwe koning(in) en huldiging van de dorpskoning en senioren.

18.00 uur: Dag programma klaar

 

Wil je zelf eens de spanning onder vinden van het schieten op een houten vogel en ben je 16 jaar of ouder zorg dan dat je om 13.30 uur bij Ut Gildehuus bent en je inschrijft voor het schieten om de

“Dorpskoning” titel. Breng wel je legitimatie mee, maar je mag natuurlijk ook komen kijken en de sfeer proeven tijdens deze dag.

 

Tot ziens op 2 juli bij ’t Gildehuus, stevensbeekseweg 2b Overloon

Meer informatie vindt u op de website https://www.sinttheobaldusgilde.nl Facebook https://www.facebook.com/Theobaldusgilde/