weekoverzicht

Gepubliceerd op 20 augustus 2023 om 19:11

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

overloonse heide kleurt weer paars

20 aug. 2023 19:50

De Overloonse Heide, gelegen tussen Schaartven en de Holthesedijk,in Overloon is weer volop in bloei dankzij de regenval van de afgelopen weken. Op dit moment kleurt de heide prachtig paars, waardoor een wandeling door de bloeiende velden niet alleen een visueel spektakel is, maar ook een feest voor de neus.

Lees meer »

 

Kermisexploitant op zoek naar gestolen rookmachine

20 aug. 2023 12:02

Een rookmachine is gestolen bij de kermisexploitant in Overloon en zijn vastbesloten om de dader of daders op te sporen. Een dringend ultimatum is gesteld: tot woensdag 23 augustus heeft de schuldige de tijd om het gestolen rookmachine terug te brengen. Anders zullen de bewakingsbeelden worden overhandigd aan de politie want je staat mooi op beeld.

Lees meer »

 

De Lónse Kermis officiële geopend

19 aug. 2023 19:55

Op vrijdag 18 augustus begint De Lónse Kermis! Een charmante dorpskermis met veel gratis activiteiten. Met een spetterend programma met leuke attracties op het kerkplein, veel extra activiteiten én een mooie weersverwachting, belooft dat veel goeds.Het horecagedeelte van de kermis begon op vrijdagavond met hun programma.met verschillende activiteiten en optredens omvatten, zoals live muziek.

Lees meer »

 

geslaagde Lónse Kinderkleedjesmarkt

19 aug. 2023 13:58

De Lónse Kinderkleedjesmarkt in Overloon was dit jaar opnieuw een succes. Op zaterdag 19 augustus vond deze gezellige markt plaats, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren vond het niet plaats op het schoolplein van de Josefschool, maar in de gymzaal. Dit was vanwege de weersvoorspellingen.

Lees meer »

 

Workshop Creatief vlechten bij Genaenhof

19 aug. 2023

CREATIEF WILGENTENEN VLECHTEN BIJ GENAENHOF SWALMEN Een fantastische avond met gezellige mensen op een zeer oude prachtige locatie van Genaenhof in Swalmen.

Lees meer »

 

Een zorgboerderij kopen op je 25ste: ‘Zo mooi als we met z’n allen soep uit eigen tuin eten’

18 aug. 2023 16:49

BIJ DE BOER Jens Hoenselaar (27) was pas 25 jaar toen ze twee jaar geleden, samen met haar moeder en de vriend van haar moeder, zorgboerderij Samen kocht. Op zo’n jonge leeftijd een bedrijf runnen is moeilijk, maar als iemand het zou kunnen was zij het: ,,Het zit in mijn bloed om te ondernemen.

Lees meer »

 

Verbindingsdag

18 aug. 2023 09:59

Een fijne, gemoedelijke, inspirerende, creatieve dag met tal van standhouders.

Lees meer »

 

Maximaal herstel door méér dan bewegen

18 aug. 2023

Vorig jaar opende Sandra Alders een nieuwe praktijk voor fysiotherapie, gericht op langdurig bestaande pijnklachten.De naam Buitengewoon Fysio doet vermoeden dat het hier niet alleen om fysiotherapie gaat. Tijd om hier meer over te weten te komen.

Lees meer »

 

Workshop en cursus bloemenmala’s

17 aug. 2023 18:13

Met de herfst in zicht kunt u deelnemen aan een workshop en/of cursus bloemenmala’s. De workshop vindt plaats op 4 oktober en de cursus start op 18 oktober onder leiding van Tonny Bol.

Lees meer »

 

Opbouw Kermis in volle gang

16 aug. 2023 19:58

De kermis in Overloon is in volle gang! Overal zie je mensen druk bezig met het opbouwen en klaarmaken van de attracties. De kermisexploitanten werken hard om ervoor te zorgen dat de bezoekers een geweldige tijd zullen hebben tijdens de vijf dagen durende kermis.

Lees meer »

 

Golfbaan Overloon Ryder Cup

16 aug. 2023 19:16

Overloon Kennis maken met golf met een echt kampioenschap! Doe Mee aan Onze Putt-Wedstrijd en Leer Golfen! Op 3 september kun je gratis kennismaken met golf.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

15 aug. 2023

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Lees meer »

 

Loco Dijkgraaf Aa en Maas bedwingt Mont-Ventoux

15 aug. 2023

Uden – De loco dijkgraaf van waterschap Aa en Maas, Ernest de Groot uit Uden, heeft tijdens zijn vakantie in de Provence, de Mont-Ventoux bedwongen. Hij deed dit in een tijd van 2 uur en 19 min. Op deze Col van de Buiten Categorie is veel Tour de France historie geschreven

Lees meer »

 

350 bezoekers genoten Renewal Band Openluchttheater Overloon

14 aug. 2023 20:20

Op zondagmiddag 13 augustus was het Openluchttheater Overloon het toneel van een geweldige muzikale ervaring. Met maar liefst 350 bezoekers was het Openluchttheater gevuld met enthousiaste muziekliefhebbers. De hoofdact van de zondagmiddag was de Renewal Band, die met hun fantastische muziek het publiek wist te betoveren.(foto Geert)

Lees meer »

 

boerenpicknick bij De Klef Zuivel

14 aug. 2023 19:49

Op zondag 27 augustus vindt de 4e editie van de boerenpicknick plaats in Overloon! Wederom hoopt de Familie Cremers een succesvolle editie neer te zetten.

Lees meer »

 

Samenspeelactiviteiten bij speelplek Gewoon Buiten

14 aug. 2023 19:22

Het buitenspeelseizoen is in volle gang. Door heel het land kan weer volop worden gespeeld bij de speeltuinen in jouw woonomgeving. Zo ook bij speeltuin Gewoon Buiten, museumpark 1 in Overloon. Op 27 augustus organiseert de speelplek een Samenspeeldag van 13 uur tot 16:30. Iedereen is welkom.

Lees meer »

 

Openluchttheater Overloon kan tegen een stootje en regen, veel regen

14 aug. 2023 18:30

Terrasje in het bos, drankje in de hand en een band die de bezoekers trakteert op lekkere muziek. Vorig weekend zou het nog onmogelijk zijn geweest. Maar Openluchtheater Overloon liet zondag met het nieuwe evenement Lazy Sunday de beroerde julimaand met heel veel regen achter zich.(foto Geert)

Lees meer »