weekoverzicht

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 15:46

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

 

Foto’s Josefschool

Klik hier

 

De eerste straatnaam van Heldersveld is bekend!

29 sep. 2023 14:37

De straatnaam ter ere van Wil van der Burgt is voorgedragen door Leo Janssen, voorzitter van Overloon War Chronicles.

Lees meer »

 

heropening vliegbasis De Peel ligt tijdelijk stil

29 sep. 2023

Op 27 september was er in het gemeentehuis van Venray een bestuurlijk overleg over vliegbasis De Peel. De staatssecretaris van Defensie, Christophe van der Maat, kwam uitleg geven over de stand van zaken. Namens de regiogemeenten waren bestuurders van Venray en Gemert-Bakel bij dit overleg aanwezig. Ook de betrokken gedeputeerden van de provincies Limburg en Brabant waren erbij.

Lees meer »

 

Hulp bij sociale en psychologische problemen door Q-koorts of post-COVID

29 sep. 2023

Vanaf vandaag zijn er voor Q-koorts en post-COVID patiënten nieuw ontwikkelde tools beschikbaar die hulp bieden bij psychosociale problemen. Het kan lastig zijn om de juiste hulpverleners te vinden of te weten welke route er te volgen is als je hiermee kampt. Om het proces van een juiste hulpbieder vinden te vergemakkelijken zijn er speciaal hiervoor door Q-support en C-support tools ontwikkeld.

Lees meer »

 

Fanfare Overloon speelt BIJ-zonder concert in sociale werkplaats Bijenhotelkopen.nl

28 sep. 2023 19:32

Fanfare Vriendenkring heeft op zondag 24 september een BIJ-zonder concert genaamd "Het Tuintreffen" uitgevoerd in de sociale timmerwerkplaats van Bijenhotelkopen.nl in Overloon. Dit evenement wordt één keer per anderhalf jaar georganiseerd door het bestuur van De Club van 100, samen met de werkgroep Tuintreffen van fanfare Vriendenkring, als waardering voor alle sponsoren van de fanfare.

Lees meer »

 

Oproep: tellers gezocht voor Tweede Kamerverkiezingen

27 sep. 2023

Op woensdag 22 november 2023 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. De gemeente Land van Cuijk is nog op zoek naar mensen die mee willen helpen bij het tellen van de stemmen. Je kunt je aanmelden als teller als je 18 jaar of ouder bent. Er staat een vergoeding van 50 euro tegenover.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

27 sep. 2023

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Lees meer »

 

Vragenlijst voor kinderen en ouderen

26 sep. 2023 19:40

Kinderen moeten lekker buiten kunnen spelen. Lekker klimmen, op de wipwap of in de zandbak. Maar dat kan niet overal. Niet overal zijn speelveldjes en voor kleine kinderen is het niet overal even veilig. Oudere kinderen willen misschien liever een voetbalveldje. Of een plek om te chillen in plaats van een veldje met klimrekken. Sommige ouders willen het liefst een speelveldje direct in hun eigen buurt. Andere ouders vinden het niet erg als hun kinderen wat verder weg spelen. Zo veel mensen zo veel wensen.

Lees meer »

 

Uitnodiging bijwonen bezoek burgemeester Marieke Moorman

26 sep. 2023 18:53

Burgemeester Marieke Moorman wil graag kennis maken met alle dorpen in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Op vrijdag 13 oktober van 09.30 uur tot 12.00 uur bezoekt de burgemeester Overloon.

Lees meer »

 

Roojse Kels Live

26 sep. 2023

Het is bijna zover! Op zaterdagavond 7 oktober brengt Schouwburg Venray een bijzonder evenement: “Roojse Kels Live”, een Top 2000 concert dat de sfeer van een radio-uitzending met een dj ademt. Een avond vol live muziek, verrassingen en gezelligheid. Uitgevoerd door diverse (gelegenheids-) duo’s, ensembles en koren, met zowel beginnende als ervaren zangers!

Lees meer »

 

Stoel Yoga les

25 sep. 2023 20:23

Op dinsdag 26 september 2023, van 09:30 tot 10:25 uur, vindt er een stoel yoga les plaats in Overloon. Deze les wordt gehouden in De Pit, gelegen aan 14 Oktoberplein 2 in Overloon.

Lees meer »

 

Vv Heeswijk 1 – SSS Overloon 1

25 sep. 2023 19:56

HEESWIJK- Vandaag stond op sportbank de Balledonk het duel tussen het vaandelteam van vv Heeswijk en het eerste elftal van SSS op het programma. Op de zonovergoten dag hield scheidsrechter Heuts het vanaf minuut erg kort. Beide teams hadden moeite om tot grote kansen te komen en bleven lang in evenwicht. 

Lees meer »

 

Uitwisselingsconcert Fanfare Vriendenkring en Muziekvereniging Sint Jan

25 sep. 2023 19:21

Hebt u op zondag 8 oktober nog een lege pagina in uw agenda of op de kalender? Pak er dan snel een dikke stift bij om daar ‘Concert Fanfare Vriendenkring in Wanroij’ te noteren. Op die dag heeft Fanfare Vriendenkring om 19.00 uur een (gratis) uitwisselingsconcert met ‘Muziekvereniging Sint Jan’ uit Wanroij.

Lees meer »