Lichtjes op oorlogsgraven op Kerstavond 2023

Gepubliceerd op 13 december 2023 om 19:10

Winter, een tijd van genieten, van warmte, een tijd om verhalen en herinneringen te delen en een tijd van samenzijn met familie en vrienden

In deze donkere tijd verdienen ook allen die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid een herinnering. Zo ook de gevallen militairen die tijdens de tweede wereldoorlog, zo ver van huis, hun laatste rustplaats gekregen hebben.

Om deze bijzondere mannen de herinnering te geven die ze verdienen, zal Stichting Overloon War Chronicles op kerstavond samen met de graf adoptanten en de veteranen van het Land van Cuijk voor het 7e opeenvolgende jaar bij alle graven een kaarsje aansteken. Daarnaast zullen alle tot nu toe bekende foto’s van de militairen te zien zijn bij de graven.

Stichting Overloon War Chronicles nodigt u hierbij uit om dit bijzondere moment met ons en met elkaar te delen, om samen stil te staan bij het ultieme offer dat de militairen voor onze vrijheid gebracht hebben. Op 24 december heten wij u vanaf 15:30 welkom aan de begraafplaats aan de Vierlingsbeekseweg 57 te Overloon, waar wij net voor het vallen van de avond de kaarsjes aan zullen steken. Ook zullen er door de veteranen op deze avond kaarsen geplaatst worden op de begraafplaatsen in Grave, Westerbeek en Sint Anthonis.

 

Het programma voor deze bijzondere middag in Overloon is als volgt:

15.30 - 15.45 Inloop met muziek van Fanfare de Vriendenkring
16.00 Openingswoord Overloon War Chronicles
16.15 Last Post
16.20 Plaatsen van de kaarsjes
16.30-17.30 Sfeervol samenzijn op de begraafplaats te Overloon

Wij verzoeken u vriendelijk om de toerit naar de begraafplaats vrij te houden van auto’s.

 

Meer informatie over de Stichting Overloon War Chronicles en de projecten is te vinden op https://www.overloonwarchronicles.nl/ Facebook: https://www.facebook.com/OverloonWarChronicles