Opnieuw winst voor Schijndel/DE WIT

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 19:54

Schijndel - Vanwege de conditie van het hoofdveld moest Schijndel/DE WIT uitwijken naar het aanpalende kunstgrasveld voor de wedstrijd tegen SSS’18 uit Overloon. En dat beviel prima getuige de uitslag: 6-1.

Voetballend komt het team van Patrick Methorst goed tot zijn recht op kunstgras. Dat heeft de jonge ploeg al eerder laten zien en zondag was dit niet anders. Met veel energie en ‘naar voren voetballend’ zette de geel-blauwe formatie vanaf minuut één Sport Sterkt Spieren anno 1918 onder druk.

Dit resulteerde de eerste dertig minuten in zes corners, schoten net naast of over het doel en een direct genomen vrije trap van Stan Guns die tegen de paal kwam. Hiermee onderstreepte Schijndel/DE WIT haar aanvallende intenties. SSS’18 kon hier in het eerste half uur één aanval tegen over zetten, waarop keeper Joran van Zutphen uitstekend anticipeerde, waarna hij de aansluitende vrije trap voor SSS’18 over zijn doel zag vliegen. Vervolgens was het Schijndel/DE WIT dat binnen vijf minuten het verschil maakte en de wedstrijd in haar voordeel liet kantelen. Allereerst was het Tijn Niemeyer die in de 29e minuut uit een corner met een laag schot scoorde, 1-0, en nog geen twee minuten later was het Bart de Wit die een fraaie actie zelf kon afronden en daarmee de 2-0 aantekende. Weer één minuut later had de voorsprong nog groter kunnen uitvallen, ware het niet dat Bart de Wit zijn inzet op de lat zag belanden. SSS’18, dat zonder een aantal geblesseerde spelers naar het Zuideinderpark was afgereisd, kreeg in de 40e minuut nog een tegenvaller te verwerken door het uitvallen van Joris Alders nadat hij de bal van dichtbij tegen het hoofd had gekregen. Met een verdiende 2-0 voorsprong ging Schijndel/DE WIT vervolgens de pauze in. Lees meer op bron:https://www.tvschijndel.nl/22874-opnieuw-winst-voor-schijndel-de-wit-5