Loopgraven in Neerkant moeten wijken voor nieuwbouw; toch geen plekje in Oorlogsmuseum Overloon

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 19:49

De twee in Neerkant ontdekte betonnen loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog moeten wijken voor de nieuwbouw van 18 woningen in het plangebied Meistraat.

De gemeente Deurne gaat de archeologische vondsten woensdag en donderdag uitgraven. De ene loopgraaf wordt behouden en tijdelijk verplaatst naar een plek ten zuidwesten van het terrein waar de huizen moeten komen te staan.

Oorlogsmuseum
Voor de tweede loopgraaf is er contact geweest met het Oorlogsmuseum in Overloon. “Helaas heeft het museum er toch niet voor gekozen de loopgraaf op te nemen in haar collectie. De loopgraaf die in de slechtste staat is, wordt daarom niet behouden”, zegt de gemeente.

Voor het exemplaar dat eerst naar een tijdelijke plek verhuist, wordt een geschikte permanente locatie gezocht. Lees meer op bron:https://dmgdeurne.nl/loopgraven-in-neerkant-moeten-wijken-voor-nieuwbouw-toch-geen-plekje-in-oorlogsmuseum-overloon/

 

loopgraaf gaat van Neerkant naar Oorlogsmuseum Overloon

1 dec. 2023 11:03

Het waren geen bunkers zoals in eerste instantie werd gedacht, maar twee betonnen loopgraven die per ongeluk werden ontdekt in Neerkant. Ze zijn van Nederlandse makelij en afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. De gemeente wil de ene loopgraaf met schuil-nis schenken aan het Oorlogsmuseum in Overloon en proberen de andere loopgraaf te laten liggen op de originele plek.

Lees meer »

 

Lening van €5 miljoen helpt Oorlogsmuseum Overloon bij grootste investering ooit

29 nov. 2023 19:23

De provincie Noord-Brabant verstrekt een lening van €5 miljoen aan Oorlogsmuseum Overloon. Het geld is bestemd voor het project ‘voor nieuw publiek’, dat onder meer bestaat uit een levensechte simulatie van D-Day en de Slag bij Overloon.

Lees meer »