weekoverzicht

Gepubliceerd op 4 februari 2024 om 13:50

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp Overloon en omgeving. Daarom brengen wij voor jullie het Weekoverzicht, een terugblik op het nieuws van afgelopen week. Of het nu gaat om evenementen, belangrijke gebeurtenissen, of gewoon interessante ontwikkelingen, Overloon nieuws is er om jullie op de hoogte te houden. Heeft u zelf nieuws dat u graag met de gemeenschap wilt delen? Stuur het dan naar info@overloonnieuws.nl en wie weet wordt het onderdeel van ons volgende Weekoverzicht. Blijf op de hoogte en blijf betrokken bij wat er speelt in onze prachtige omgeving.

Carnavalsvereniging De Keieschieters verspret vrolijk met ludieke wegversiering

4 feb. 2024 17:13

De Carnavalsvereniging De Keieschieters uit Vierlingsbeek besloot een komisch tintje toe te voegen aan de afsluiting van de Vierlingsbeekseweg in Overloon met een ludiek versierd kombord Die lönders mit al die omleidingen…

Lees meer »

 

Persoon overleden bij verkeersongeval A73

4 feb. 2024

Venray - In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 februari is een automobilist overleden na een ernstig verkeersongeval op de A73 ter hoogte van Venray-Noord.

Lees meer »

 

waarderingssubsidie

2 feb. 2024

Het subsidiebeleid van de gemeente Land van Cuijk is geharmoniseerd. Hierdoor komen sommige verenigingen of stichtingen nu alsnog in aanmerking voor een waarderingssubsidie in 2024. De subsidieaanvraag moet vóór 1 maart 2024 ingediend worden. Het gaat om verenigingen of stichtingen voor kunst, cultuur en erfgoed, sport, jeugd en welzijn en gezondheid.

Lees meer »

 

vogelproject

2 feb. 2024

Een flinke groep leerlingen van Sint-Jozef uit Holthees groep 1, 2 en 3 zijn al enkele weken bezig met een mooi project VOGELS Ze zijn leergierig, tekenen en kleuren vogels, de hele klas hangt vol met prachtige vogeltekeningen.

Lees meer »

 

Woonvisie Land van Cuijk maken we samen

2 feb. 2024

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen goed kan wonen in Land van Cuijk? Welke typen woningen zijn er nodig? Hoe kunnen oudere inwoners prettig in hun buurt of dorp blijven wonen, ook als zij ondersteuning nodig hebben? Dan zijn vragen die beantwoord worden in de Woonvisie Land van Cuijk. Na een uitgebreid participatieproces met betrokken stakeholders is de visie vormgegeven. Deze wordt in april ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

Lees meer »

 

DorpsFestival Overloon

1 feb. 2024 19:53

Het “TEAM BIG Challenge 11- BUITENGEWOON Overloon” is druk met de voorbereiding voor een bijzondere Lónse dag die u niet mag missen.

Lees meer »

 

Engelenavond

1 feb. 2024 19:09

Al vele zeer bijzondere engelenmiddagen en -avonden zijn in de afgelopen jaren gehouden. Hoe mooi kan het zijn om een boodschap van jouw engel te ontvangen.

Lees meer »

 

Geen paniekvoetbal bij SSS’18: ‘We zitten pas aan ‘t begin van het doorontwikkelen van dit team’

31 jan. 2024 19:13

OVERLOON | Trainer Ron Spruit van SSS’18 is niet te benijden. Zijn elftal staat met nul punten onderaan in de tweede klasse E. Maar van enige wanklank is bij de 45-jarige Venraynaar niets te bespeuren. “Toen ik hier begon, wist ik dat ik niet één, maar meerdere opbouwjaren nodig zou hebben voor deze klus”, constateert Spruit nuchter.

Lees meer »

 

Storingen Openbare Verlichting door Hoge Grondwaterstand

30 jan. 2024

Door de recente hoge stand van het grondwater hebben zich aanzienlijk meer storingen voorgedaan in het gemeente Land van Cuijk op het elektriciteitsnetwerk dan gebruikelijk.

Lees meer »

 

Gemeentenieuws

30 jan. 2024

Het Gemeentenieuws uit het Land van Cuijk is een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis. Dit nieuwsplatform biedt een overzicht van ontwikkelingen, evenementen, besluiten en projecten die van invloed zijn op het dagelijks leven in deze regio.

Lees meer »

 

Politie houdt man aan na achtervolging

29 jan. 2024 22:42

Oostrum / Overloon - De politie heeft maandagavond rond 21.00 uur een man aangehouden na een achtervolging die circa 1,5 uur duurde en leidde door een aantal plaatsen in Noord-Limburg en Brabant. De verdachte is in Overloon aangehouden.

Lees meer »

 

CrossCountry Trainingen Bij MSV

29 jan. 2024 20:10

Op de MSV Overloon hebben de vrijwilligers ondanks het slechte weer van de afgelopen periode niet stilgezeten. Er is een prachtige CrossCountry baan aangelegd met diverse uitdagende hindernissen. De baan biedt verschillende omlopen, waardoor zowel ervaren als beginnende rijders een geschikt parcours kunnen afleggen.

Lees meer »

 

Politie zoekt eigenaar van gevonden zadels

29 jan. 2024

De Politie Land van Cuijk was op Op zaterdag 27 januari 2024 aan het surveillance in het natuurgebied te Vierlingsbeek, de politie kwam daar drie paarden zadels tegen.

Lees meer »