Expeditie Bricks keert terug naar ZooParc Overloon: nu nog groter!

Gepubliceerd op 12 maart 2024 om 19:20

Expeditie Bricks is feestelijk geopend op vrijdag 22 maart in ZooParc Overloon, waar kinderen van basisschool Sterrepad uit Venlo de expositie bezochten om deze feestelijk te openen en te verkennen.

Voordat ze naar ZooParc kwamen, stelde de juf de kinderen een vraag: hoeveel steentjes waren er gebruikt om de Bricks nevelpanter te maken? De gelukkige winnares raadde het exacte aantal steentjes en kreeg de eer om de expeditie te openen. Vervolgens gingen de kinderen op een speurtocht, waarbij ze op zoek moesten naar bepaalde plaatjes op een kaart. Na de zoektocht genoten ze van heerlijke frietjes en ontvingen ze een verrassing voordat ze huiswaarts keerden. Het was een fantastische dag vol avontuur en ontdekkingen voor de leerlingen van basisschool Sterrepad.

De levensgrote Bricks voorwerpen keren terug naar ZooParc Overloon. De editie is extra groot: met ruim zestig dieren gemaakt van bouwsteentjes.

Meer dan 60 levensechte bouwwerken zijn van zaterdag 23 maart tot en met zondag 9 juni te bekijken. Het evenbeeld van een aantal dieren is terug te zien in duizenden steentjes, zoals de giraffe. In deze periode zijn ook nieuwe diersoorten te ontdekken, bijvoorbeeld de orang-oetan en de neushoorn.

 

General manager Roel Huibers: "Naast de huidige expedities hebben we, na het succes van vorig jaar, Expeditie Bricks weer toegevoegd aan de evenementen. De eerste editie is zo goed ontvangen door de bezoekers, dat we het nu nog veel groter aanpakken!"

 

Educatief

Bij de bouwwerken staan borden met informatie over het aantal gebruikte steentjes voor het bouwwerk, het aantal bouwuren en het gewicht. Ook zit er een educatief randje aan deze bijzondere expositie: de bezoekers komen meer te weten over deze diersoorten.

Kijk ook de foto’s van legovarianten te bewonderen in ZooParc Overloon 2023 foto’s klik hier