Voorkom verkeerschaos tijdens Militracks in Overloon

Gepubliceerd op 10 mei 2024 om 10:57

Elk jaar trekt het evenement Militracks duizenden bezoekers naar Overloon. De unieke collectie historische voertuigen en militair materieel is een enorme publiekstrekker. Helaas leidt deze massale belangstelling vaak tot verkeerschaos in en rond het dorp.

Op zaterdag 20 mei 2023 was het druk in en rond Overloon vanwege het jaarlijkse evenement Militracks. Duizenden bezoekers stroomden toe om van de unieke collectie historische voertuigen en militair materieel te genieten. Helaas leidde deze massale toeloop tot forse verkeersproblemen in de gehele regio.

Al vroeg in de ochtend was het raak. Vanaf de afslag 7 van de A73 richting Overloon ontstond een lange file. Automobilisten die op weg waren naar de parkeerplaats bij het Schaartven moesten rekenen op een vertraging van maar liefst 40 minuten. Het centrum van Overloon liep snel vol, waardoor het voor bezoekers nauwelijks mogelijk was om een parkeerplaats te vinden. Er zijn te weinig parkeerruimte in het centrum van Overloon

 

Door evenement Militracks is overloon op 25 en 26 mei 2024 lastig(-er) bereikbaar!! Door gebrek aan parkeerruimte in het centrum van Overloon De Militracks-parkeerplaats is ongeveer 800 meter van het museumterrein gelegen. 

Lees meer op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/1327773_verkeerschaos-in-en-rond-overloon-door-militracks

PARKEREN

De Militracks-parkeerplaats is ongeveer 800 meter van het museumterrein gelegen. Parkeren kost per auto 10 euro (per dag) en dat kan contant of met PIN voldaan worden*. Het parkeerterrein is te vinden door de speciale P-bebording te volgen. Zowel vanaf de snelweg (A73, afslag 7) als de provinciale wegen staat de route daarheen duidelijk aangegeven. 

* Er zijn ook online parkeerkaarten te bestellen, voor €7,- per dag.

Voor mensen met een beperking rijdt er een shuttle-busje. 

 

Campers kunnen overdag tijdens het evenement ook hier geparkeerd worden. Deze parkeerplaats is echter geen camperplaats, dus het is niet mogelijk om hier met de camper te overnachten.

VERBLIJFSACCOMMODATIES IN DE BUURT:

Bekijk voor beschikbaarheid en prijzen de website per locatie.meer info klik hier

De ticketverkoop voor Militracks 2024 is gestart, de tickets zijn hier online te koop. Zodra Militracks geheel is uitverkocht, leest op de website www.militracks.nl. https://www.facebook.com/militracks/  https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/.  https://www.facebook.com/oorlogsmuseumoverloon 

. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0478 641250 of een e-mail sturen naar info@militracks.nl.

 

Meer info op Militracks website www.militracks.nl. https://www.facebook.com/militracks/  https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/.  https://www.facebook.com/oorlogsmuseumoverloon 

 

Verkeersbesluit voor tijdelijke verkeersmaatregelen voor het evenement Militracks 2024 te Overloon