Moeizame overwinning

Gepubliceerd op 13 mei 2024 om 20:17

Overloon - Werd SSS’18 eerder deze competitie nog overvleugeld, vandaag kwam de overwinning van Schijndel/DE WIT moeizamer tot stand. Sport Sterkt Spieren uit 1918 heeft zich al een groot aantal weken geleden verzoend met degradatie naar de derde klasse. SSS’18 verzamelde dit seizoen één punt uit 21 wedstrijden.

De wedstrijd tegen de geel-zwarten uit Overloon zou voor Schijndel/DE WIT dan ook niet al te moeilijk mogen zijn, maar tegelijkertijd mag van onderschatting geen sprake zijn. Echter, het was SSS’18 dat als beste uit de startblokken kwam. Onbevangen werd het doel van de teruggekeerde Joran van Zutphen gezocht, zonder echt gevaarlijk te zijn.

Schijndel/DE WIT kon pas in de 24e en 25e minuut via schoten van Tjeerd Pijnenburg hier iets tegenover stellen, maar zijn poging ging respectievelijk voor langs of werd gekeerd door keeper Sjoerd Cornelissen van SSS’18. Na de drinkpauze zagen de toeschouwers een ander Schijndel/DE WIT. Het initiatief werd genomen en dat resulteerde in de 33e minuut in een mooie aanval via Tijn Niemeyer en Tjeerd Pijnenburg, waarna Stan Guns zijn geplaatste schuiver in het doel zag verdwijnen: 0-1. Schijndel/DE WIT domineerde vervolgens de rest van het eerste bedrijf, maar verder dan een vrije trap en een door de doelman van SSS’18 gekeerd schot kwam de formatie van Patrick Methorst niet. Lees meer op bron:https://www.tvschijndel.nl/23402-moeizame-overwinning-schijndel-de-wit-in-overloon