Een primeur voor Militracks!

Gepubliceerd op 13 mei 2024 om 19:19

Méér pantsermaterieel dan ooit tevoren Op 25 en 26 mei vindt Militracks 2024 plaats. Met meer dan 125 Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog die rijdend te zien zijn op het 1,5 km lange parcours. Dé highlight dit jaar is de Panzer IV, een middelzware Duitse tank die bekend stond om zijn betrouwbaarheid en bereik. Nog nooit eerder was deze te zien tijdens Militracks. De tank zal zich een weg door Europa banen om op Militracks acte de présence te geven. Vanuit het Musée des Blindes in Saumur, in Frankrijk, wordt de tank op een dieplader naar Overloon vervoerd.

Militracks 2024: Een Uitverkocht

 

Het is met trots dat Militracks kunnen meedelen dat Militracks 2024 volledig is uitverkocht! Dit geeft aan hoeveel belangstelling er is voor deze unieke militaire voertuigenbeurs, waar bezoekers kunnen genieten van een indrukwekkende verzameling historische tanks, voertuigen en ander militair materieel.

 

De organisatoren van Militracks hebben laten weten dat er helaas geen mogelijkheid is om extra tickets te kopen. De vraag naar deze populaire gebeurtenis was zo groot, dat de beschikbare kaarten snel waren uitverkocht. Echter, mocht er gedurende de zaterdag of zondag onverwacht toch nog ruimte ontstaan aan de dagkassa, dan zullen we dit direct via de sociale mediakanalen en de website www.militracks.nl https://www.facebook.com/militracks/ bekendmaken.

 

zij danken alle bezoekers die er op tijd bij waren om hun tickets te bemachtigen. Militracks 2024 belooft een spectaculair evenement te worden, waar liefhebbers van militaire voertuigen en geschiedenis volop kunnen genieten. We kijken er naar uit om iedereen te verwelkomen op deze unieke beurs

Uniek en zeldzaam
Deze twee woorden kenmerken Militracks 2024. Tussen de 125 voertuigen zitten meer pantservoertuigen dan ooit tevoren bij Militracks aanwezig waren. Sommigen zijn volrups voertuigen, zoals de tankjagers. Dat zijn de Nashorn, de Sturmgeschutz III en de twee verschillende Hetzers die komen.

panzer-iv-ausf-h-de-muse-e-des-blinde-s-de-saumur-standard.jpg

 

En de andere volrupsen zijn de echte tanks. Naast de Panzer IV is dat ook de Tiger 1, één van de zwaarste Duitse tanks uit de oorlogsjaren. De laatste deed vorig jaar ook al mee en komt dit jaar terug. Deze combinatie van voertuigen is na de Tweede Wereldoorlog nooit eerder vertoond, dus in dit geval met recht uniek te noemen.

Naast de volrupsen is er ook een heel scala aan gepantserde halfrups voertuigen. Daarvan worden er ongeveer tien verwacht. En één daarvan is het enige nog overgebleven voertuig dat de Slag bij Stalingrad overleefde. Dat voertuig is teruggevonden in een rivierbedding en daarna compleet gerestaureerd. En nu dus rijdend te zien op 25 en 26 mei.

Mini-tracks voor de kids

meerijden-tijdens-militracks-standard.jpg
Bezoekers vanuit de hele wereld komen naar Overloon speciaal voor Militracks. Volwassenen, maar ook kinderen. Voor die laatste groep biedt Militracks iets extra’s. Op zondag zijn ook de leden van de vereniging Battle Tanks Nederland erbij. Hun elektrisch aangedreven miniatuur-voertuigen – schaal 1:16 – hebben een eigen plek in het bos. Door het kleine formaat van deze voertuigjes blijft het voor iedereen een overzichtelijk schouwspel.

Ook ‘Armortek Hill’ wordt weer in het leven geroepen. Op de hellingen in het bos rijden stalen voertuigen rond van meer dan een meter lang (schaal 1:6) en van alle strijdende partijen uit de Tweede Wereldoorlog. Deze modellen lijken tot in de kleinste details op de originele voertuigen.

Daarnaast kan worden meegereden op de historische voertuigen, is er een grote militaria markt en is de toegang tot het Oorlogsmuseum inbegrepen bij het ticket. Al met al een memorabele dag uit voor jong en oud!

Kaartjes voor Militracks zijn online te koop via de website www.militracks.nl. De zaterdag is al uitverkocht, maar voor zondag zijn er nog online tickets beschikbaar.de tickets zijn hier online te koop

voertuigen gearriveerd bij Militracks 24-05-2024

PARKEREN

De Militracks-parkeerplaats is ongeveer 800 meter van het museumterrein gelegen. Parkeren kost per auto 10 euro (per dag) en dat kan contant of met PIN voldaan worden*. Het parkeerterrein is te vinden door de speciale P-bebording te volgen. Zowel vanaf de snelweg (A73, afslag 7) als de provinciale wegen staat de route daarheen duidelijk aangegeven. 

* Er zijn ook online parkeerkaarten te bestellen, voor €7,- per dag.

Voor mensen met een beperking rijdt er een shuttle-busje. 

Campers kunnen overdag tijdens het evenement ook hier geparkeerd worden. Deze parkeerplaats is echter geen camperplaats, dus het is niet mogelijk om hier met de camper te overnachten.

VERBLIJFSACCOMMODATIES IN DE BUURT:

Bekijk voor beschikbaarheid en prijzen de website per locatie.meer info klik hier

 

Voorkom verkeerschaos tijdens Militracks in Overloon

Elk jaar trekt het evenement Militracks duizenden bezoekers naar Overloon. De unieke collectie historische voertuigen en militair materieel is een enorme publiekstrekker. Helaas leidt deze massale belangstelling vaak tot verkeerschaos in en rond het dorp.

Lees meer »

Foto's Militracks 2023 klik hier