Files in Overloon? Organisatie Militracks wil met maatregelen overlast voorkomen

Gepubliceerd op 14 mei 2024 om 18:59

Oorlogsmuseum Overloon doet er alles aan om te voorkomen dat er verkeersoverlast ontstaat door bezoekers van het evenement Militracks. Vorig jaar slibden de wegen in en richting Overloon dicht door bezoekers die met de auto kwamen.

Door Joost Ariaans 14-05-24 

Dat soort geluiden nemen we serieus, zegt Janneke Kennis van het museum. Volgens haar zijn tal van maatregelen genomen om dit jaar overlast zo veel mogelijk te voorkomen. Militracks, op 25 en 26 mei, is volgens het museum ‘het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog’. Daarbij draait het vooral om de technische aspecten. De Duitse voertuigen waren superieur ten opzichte van die van de geallieerden. Iedere dag zijn 8.500 kaarten beschikbaar. De zaterdag is al uitverkocht. Dat het dus weer druk wordt, is een zekerheidje. Dat veel bezoekers met de auto komen ook.

Minder tickets in omloop

We hebben dit jaar het bebordingsplan aangepast.zegt Kennis. Er is meer communicatie langs de wegen. We sturen ook zoveel mogelijk mensen om het centrum heen.Ook zijn er aanpassingen gedaan aan het centrale parkeerterrein waar achthonderd auto’s kunnen staan. Die had vier opritten, dat zijn er zes geworden. Het wordt de automobilisten zo makkelijker gemaakt sneller het terrein op te rijden, zodat daar de wachtende rij auto’s korter wordt. We hebben nu ook veel parkeertickets online verkocht. Er hoeft niet meer ter plekke te worden afgerekend. Even het ticket scannen en klaar. Ook daar zit meer vaart in.

 

Vorig jaar waren er op zaterdag 10.000 bezoekers, dat aantal hebben we terugge­bracht naar 8.500. Zaterdag is altijd de drukste dag

Janneke Kennis, Oorlogsmuseum Overloon

Er zijn ook minder tickets in omloop gebracht ten opzichte van vorig jaar Lees meer op bron:https://www.bd.nl/brabant/files-in-overloon-organisatie-militracks-wil-met-maatregelen-overlast-voorkomen~a57842c2/

Lees ook 

Voorkom verkeerschaos tijdens Militracks in Overloon

Elk jaar trekt het evenement Militracks duizenden bezoekers naar Overloon. De unieke collectie historische voertuigen en militair materieel is een enorme publiekstrekker. Helaas leidt deze massale belangstelling vaak tot verkeerschaos in en rond het dorp.

Lees meer »

 

Een primeur voor Militracks!

Méér pantsermaterieel dan ooit tevoren Op 25 en 26 mei vindt Militracks 2024 plaats. Met meer dan 125 Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog die rijdend te zien zijn op het 1,5 km lange parcours. Dé highlight dit jaar is de Panzer IV, een middelzware Duitse tank die bekend stond om zijn betrouwbaarheid en bereik. Nog nooit eerder was deze te zien tijdens Militracks. De tank zal zich een weg door Europa banen om op Militracks acte de présence te geven. Vanuit het Musée des Blindes in Saumur, in Frankrijk, wordt de tank op een dieplader naar Overloon vervoerd.

Lees meer »