fietspad door het Oorlogsmuseum in Overloon

Gepubliceerd op 30 september 2016 om 19:10

Overloon-Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de bevrijding van Zuid-Nederland wil het Oorlogsmuseum in Overloon in 2019 een bijzondere attractie presenteren: een fietspad door het museumgebouw heen.

De fietsers komen het gebouw vanaf een baileybrug binnen, op 3,5 meter hoogte.

Doorheen
Zij blijven op die hoogte, zodat de gewone bezoekers er geen last van hebben. Als de fietsers het gebouw verlaten hebben, gaan ze met een lift naar beneden. Directeur Erik van den Dungen: "Je kunt als fietser onder het Rijksmuseum door, bij ons kun je er straks doorheen."

Fietsroutes
Het Oorlogsmuseum wil aansluiten op bestaande fietsroutes in de regio. De fietsers mogen gratis door het museum fietsen. Daarbij krijgen ze een voorvertoning van de exposities, in de hoop dat de interesse gewekt wordt en ze een kaartje kopen.lees meer op bron: www.1limburg.nl/bijzondere-attractie-fietspad-door-het-oorlogsmuseum

lees ook Samenhang tussen projecten toerisme en recreatie

Wat zijn de belangrijkste projecten tot 2020 op het gebied van toerisme en recreatie? Gemeente Boxmeer zette ze in het ‘Uitvoeringsprogramma Toerisme en Recreatie’ allemaal overzichtelijk op een rij, waardoor de verschillende projecten goed op elkaar af te stemmen zijn.

Toerisme en recreatie worden economisch gezien steeds belangrijker in de gemeente Boxmeer en het Land van Cuijk. Voor Boxmeer is inzet hierop extra van belang als je naar de economische 0-meting kijkt, die onlangs werd uitgevoerd in het Land van Cuijk. Hieruit blijkt dat 50% van de omzet in deze sector in de regio, wordt gegenereerd in de gemeente Boxmeer.De Maasheggen en het Oorlogsmuseum op www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/177218_samenhang-tussen-projecten-toerisme-en-recreatie