Home » Nieuws » Stichting Recreatie en Meer krijgt feestelijke cheque van NSGK

Stichting Recreatie en Meer krijgt feestelijke cheque van NSGK

Gepubliceerd op 9 februari 2018 om 17:57

Op 1 februari heeft de stichting feestelijk bezoek gekregen. De stichting ontvangt een bijdrage van maar liefst 20.000 euro van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Die is, als verrassing, symbolisch overhandigd met een ballonnencheque.

Stichting Recreatie en Meer is bezig een natuurlijke speel- en ontmoetingsplaats te realiseren, waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. De bijdrage van NSGK is bedoeld voor de inrichting van de natuurlijke speel- en ontmoetingsplaats.  Renuka en Harald hebben de cheque in ontvangst gekregen van mevrouw Ingrid Zwets-Pelkmans van NSGK. Wij zijn blij met deze geweldige bijdrage: “het geheim om je doel te bereiken bestaat uit slechts 1 woord; doorzetten aldus Renuka van Gaal”

NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. De stichting steunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers.

Verder heeft Stichting Recreatie en Meer  op 19 januari een cheque van Jan Linders van maar liefst 944 euro over heel 2017 ontvangen.  Wij willen alle mensen bedanken die hun lege flessen hebben ingeleverd tbv onze stichting, actieproducten hebben gekocht en/of aan de activiteiten hebben deelgenomen. “Waarom moeilijk doen als het samen kan.”

Tot slot ontvangt de Stichting 4000 euro van Stinafo en 7500 euro van Dowilvo.Hiermee komt de teller boven de 115.000 euro.

meer informatie vindt u op de website van www.speeltuinboxmeer.nl of op www.facebook.com/Speeltuin 

lees ook Handtekeningen “Gewoon Buiten” zijn gezet!!

Het bestuur van de Stichting Recreatie en Meer heeft maandag 15 mei samen met Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum, het contract m.b.t. de erfpacht van de speeltuin “Gewoon Buiten” getekend lees meer op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/207680_handtekeningen-gewoon-buiten-zijn-gezet

De toekomstige speeltuin zal gevestigd worden in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het bestuur staat te popelen om die schop eindelijk in de grond te krijgen, want (bijna) niets houdt ze nog tegen. Het bestemmingsplan hoeft niet gewijzigd te worden, een quickscan hoeft niet uitgevoerd te worden, het bruikleen contract is opgesteld en ligt voor goedkeuring bij de jurist. Alle lichten staan op groen om met de sponsorgesprekken te beginnen en de fondsen en subsidies aan te vragen om ruim twee ton bijeen te krijgen om de speeltuin ook daadwerkelijk gerealiseerd te krijgen. Daarbij hoopt de stichting natuurlijk ook op een mooi bedrag als startersubsidie vanuit de Gemeente Boxmeer.lees meer op lees meer op  www.fotoalbertoverloon.nl/nieuws/205521_gewoon-buiten-nieuwe-naam-buitenspeeltuin-in-museumpark


«   »