Home » Nieuws » Pias met een duur staartje voor de gemeente Boxmeer

Pias met een duur staartje voor de gemeente Boxmeer

Gepubliceerd op 15 juli 2018 om 08:41

BOXMEER - Advocate Alice van Hest uit Overloon heeft haar strijd tegen de gemeente Boxmeer gewonnen.De rechtbank in Den Bosch bepaalde donderdag dat de gemeente haar een schadevergoeding moet betalen en die zal het bedrag overmaken.Dit betekent dat de advocate iets meer dan drieduizend euro tegemoet kan zien.De vrouw was eind 2016 de toegang tot het gemeentehuis in Boxmeer ontzegd, omdat ze een ambtenaar pias had genoemd.

Door het ‘gebiedsverbod’ werd de raadsvrouw, naar eigen zeggen, werk onthouden en voelde ze zich beledigd. Van Hest eiste eerherstel en ze was naar de rechter gestapt, omdat ze er met de gemeente niet uitkwam.

Minder schadevergoeding dan gevraagd
Een ambtenaar van de gemeente Boxmeer ‘pias’ noemen, vond de rechter niet netjes. Maar iemand hiervoor de toegang tot het gemeentehuis te ontzeggen, hoeft nu ook weer niet, zo bepaalde de rechter.Hiermee was de kous nog niet af, want Van Hest vroeg om een schadevergoeding van 14.000 euro. Inclusief proceskosten wees de rechtbank een bedrag toe van iets meer dan drie mille. In die uitspraak verwijt de rechter de vrouw overigens dat ze zelf ook een rol heeft gespeeld bij de berichtgeving over deze kwestie.lees meer op bron:http://www.omroepbrabant.nl/?news/280265862/Pias+met+een+duur+staartje+voor+de+gemeente+Boxmeer.aspx

LEES OOK:Juriste Alice van Hest uit Overloon stapt naar politie vanwege intimidatie gemeente Boxmeer

 


«   »