overloon nieuws

Home » Nieuws » KNVB zet streep door traditie: geen SSS-Volharding op eerste speeldag

KNVB zet streep door traditie: geen SSS-Volharding op eerste speeldag

Gepubliceerd op 17 augustus 2018 om 17:59

OVERLOON/VIERLINGSBEEK - SSS’18 gaat contact zoeken met de KNVB. Reden is dat de voetbalbond een streep heeft gezet door de jaarlijkse seizoensouverture van de Overloonse voetbalclub tegen buurman Volharding.

 

Doordat de KNVB het verzoek van SSS en Volharding negeert komt er een einde aan een lange traditie.Al sinds 2009 staat de Brabantse burenruzie bij de competitiestart op de rol: in de laatste negen seizoenen was dat zeven keer het geval.

In de seizoenen 2013/14 en 2015/16 speelde SSS in de eerste klasse en Volharding een niveau lager. De eerste derby komend seizoen staat nu gepland voor 2 december in Vierlingsbeek, op 21 april volgt de terugwedstrijd in Overloon.

Verrassing

SSS eist opheldering van de KNVB, laat voorzitter Adrie van de Pas weten. ,,Dat we niet beginnen met de derby is een teleurstelling”, zegt hij.

,,We hebben de afspraak met Volharding dat we de eerste wedstrijd van het seizoen om en om organiseren. Dit seizoen waren wij aan de beurt. Het is voor het eerst dat de KNVB niet meewerkt. In dat opzicht komt dit besluit ook als een verrassing. Nu is het te hopen dat er op 21 april voor beide ploegen nog iets op het spel staat.” lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/knvb-zet-streep-door-traditie-geen-sss-volharding-op-eerste-speeldag~a6184299/


«   »