overloon nieuws

Home » Nieuws » Ineens waren 12 schapenbokken van Toon uit Overloon uit de wei gestolen

Ineens waren 12 schapenbokken van Toon uit Overloon uit de wei gestolen

Gepubliceerd op 17 augustus 2018 om 19:54

OVERLOON- Hij zag het meteen. Er ontbrak een aantal lammeren uit de wei. Hij telde zijn schapen en miste er twaalf. Van de zeventig dieren die er de vorige dag nog liepen, waren twaalf jonge rammen weg. Niet weggelopen. Dat kon niet. Er waren geen hekken kapot. Nee, gestolen. Dat kon niet anders. 

85 jaar is hij, Toon van de Pas uit Overloon. Maar wat is leeftijd, zegt hij. Je moet gewoon bezig blijven. Hij is op leeftijd maar nog behoorlijk kras. Daarom kan hij prima de schapen verzorgen die hij houdt in een wei van de boerderij van zijn zoon. Zelf woont hij in het centrum van het dorp en zijn zoon zit met het bedrijf in het buitengebied.

Niet de eerste keer

,,Het is niet de eerste keer dat ze schapen uit de wei stelen’’, zegt Van de Pas. ,,Het is al de vierde keer dat er schapen verdwijnen. Twaalf dieren in een keer is wel het grootste aantal tot nu toe. Ze zijn allemaal in een keer meegenomen. Ongetwijfeld voor de slacht. Het is volgende week dinsdag islamitisch offerfeest. Dan worden jonge, mannelijke schapen geslacht. Het lijkt mij niet toevallig dat de schapen net nu worden gestolen. En dan ook nog eens precies de jonge schapenbokken.’’ lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/ineens-waren-12-schapenbokken-van-toon-uit-overloon-uit-de-wei-gestolen~ae691d380/

                                       85-jarige Boer Toon bij de schapen in zijn weiland in Overloon bron Omroep Brabant


«   »