overloon nieuws

Home » Nieuws » Comfortabeler en energiezuiniger wonen?

Comfortabeler en energiezuiniger wonen?

Gepubliceerd op 24 september 2018 om 15:39

Maandagavond 1 oktober om 19.30 uur vindt het eerste energiecafé van de gemeente Boxmeer plaats in Overloon. Bewoners worden geïnformeerd en geïnspireerd over het energiezuiniger en comfortabeler maken van hun woningen. Overloon trapt af in een serie van drie energiecafés die de gemeente Boxmeer het komend najaar organiseert.

Mogelijkheden om energie te besparen zijn er legio, maar waar begin je en welke zijn het meest interessant voor jouw persoonlijke situatie? Deze vragen staan centraal tijdens het energiecafé bij De Pit in Overloon. Een energieadviseur presenteert de resultaten van de wijkscan die voor een deel van Overloon is uitgevoerd. Als leidraad heeft de adviseur voor 1 woning uit Overloon een uitgebreide energiescan uitgevoerd. Aan het eind van de avond weet je hoe je energie kunt besparen en een aangenamer huis creëert. En wie weet win je tijdens de energiequiz wel een energiescan voor je eigen woning!

Minimarkt

Tijdens de avond is er een mini-markt met diverse lokale- en regionale isolatie- en installatiebedrijven om je van advies te dienen. Zij leggen graag uit welke aantrekkelijke energiebesparende maatregelen zij kunnen uitvoeren. Voor al jouw vragen over vocht- en tochtproblemen kun je naar het spreekuur van de “Huizenarts” (neem energierekeningen, bouwtekeningen of eventuele foto’s mee). Wil je samen met de buurt aan de slag? Dat is niet alleen leuk, maar vaak ook voordeliger. Breng dan een bezoek aan de stand van ‘Buurkracht’; een organisatie die mensen en energiewensen in een buurt bij elkaar brengt om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Tenslotte kun je je direct inschrijven voor het gezamenlijk inkopen van besparingsmaatregelen.

Energieneutraal Boxmeer

De energiecafés worden georganiseerd in het kader van de duurzaamheidsambities van de gemeente Boxmeer. Samen met inwoners en bedrijven streeft de gemeente er naar om uiterlijk in 2045 energieneutraal te zijn. Loop jij al warm? Kom dan maandag 1 oktober om 19.30 uur ook naar De Pit in Overloon!

Alvast meer weten over makkelijker, voordeliger en leuker energie besparen? Kijk op www.brabantwoontslim.nl en www.buurkracht.nl 

bron:https://www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/comfortabeler-en-energiezuiniger-wonen_56359.html

zonnepanelen voor Duurzaam Overloon! Zijn geplaatst op De Pit in Overloon.Een klein deel daarvan ligt op De Pit maar het grootste deel van de in totaal 1440 zonnepanelen licht op het dak van het Oorlogsmuseum 


«   »