overloon nieuws

Home » Nieuws » Niet meer zwemmen op 't Schaartven

Niet meer zwemmen op 't Schaartven

Gepubliceerd op 18 maart 2019 om 22:34

Sinds 2 januari 2019 is het Schaartven geprivatiseerd. De gemeente Boxmeer is geen eigenaar meer van de plas. Het is nu prive terrein.

In 2013 is er nieuw bestemmingsplan in werking getreden. De ligweides rond het water zijn bestemd voor onder andere een (apartementen-)hotel, een restaurant en een natuurkampeerterrein.

Op dit moment wordt de visie voor het gebied gevormd. Onderzocht wordt wat de economische drijvers worden van het gebied. Weekend festivals, een hotel of luxe vakantiewoningen aan het water behoren tot de mogelijkheden.

Wanneer kunnen we weer zwemmen bij ‘t Schaartven?

Óf en wanneer het Schaartven weer een dagstrand wordt zal de toekomst uitwijzen. Een betaald dagstrand zou wellicht een mooie aanvulling zijn op verblijfsrecreatieve functie.

Bij het Leukermeer in Well daar heb je een betaald dagstrand, en dat is in combinatie met een gezinscamping. Witte Vennen in Oostrum daar heb je ook een betaald dagstrand, in combinatie met een vakantiepark. Dit zou een toekomstbeeld kunnen zijn van 't Schaartven.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 december 2017 is besloten om ‘t Schaartven te privatiseren. Het was een hamerstuk op die avond, dat betekent dat het zonder discussie werd aangenomen. Alle raadsleden hebben hier voor gestemd.

Bron tekst Thijs Hofmans eigenaar Schaartven https://schaartven.nl/ facebook https://www.facebook.com/Schaartven/

Schaartven OPEN voor iedereen facebook

Actiegroep doet nieuwe poging recreatieplas ‘t Schaartven Overloon te openen

OVERLOON - De initiatiefnemers achter de actie ‘Hou het Schaartven OPEN voor iedereen’ hebben een nieuwe poging ondernomen om de gemeente Boxmeer tot actie aan te zetten en de stilte te doorbreken. Vorige week vrijdag hebben ze een brief aan de gemeente gestuurd, omdat ze de recreatieplas weer willen openstellen voor publiek. 

door Maarten Reith, Herman Wissink 10-06-20,De groep bood vorig jaar juni namens ruim 2000 betrokken burgers een petitie aan de gemeente aan waarin al werd opgeroepen de plas te openen. Een jaar later constateren de initiatiefnemers dat er nog steeds niets met die oproep is gedaan.

Onacceptabel

‘Voor het tweede jaar kijken we tegen een hek dat ons de toegang tot het Schaartven ontzegt. Dat vinden wij nog steeds onacceptabel', schrijven de initiatiefnemers. ‘Wij hopen dat de gemeente ons en iedereen die de petitie getekend heeft serieus neemt.’

Voor het tweede jaar kijken we tegen een hek dat ons de toegang tot het Schaartven ontzegt.

Tot nu toe hebben we geen reactie van de gemeente gehad", licht Mischa van Pinxteren toe, een van de mensen achter de actie. ,,We zijn pissig dat er nog steeds niets gebeurt. Het laatste wat we gehoord hebben, is dat de eigenaar en de gemeente op plannen broeden, maar daar kun je lang op wachten.”

Meningsverschil

De groep en de gemeente hebben een diepgeworteld meningsverschil over de interpretatie van de voorwaarden waaronder Thijs Hofmans de plas destijds heeft gekocht (voor 146.000 euro). Volgens de gemeente mag Hofmans het strandje en de plas (betaald) openen voor publiek, maar is dat geen plicht. Het hekwerk rond de plas is daarmee niet illegaal. Hofmans zou mogelijk alsnog genegen zijn publiek toe te laten als hij financieel gecompenseerd wordt. Op de Facebook-pagina van de actiegroep meldt Anke Elegeert uit Overloon dat ze onlangs ‘een heel goed gesprek’ met de eigenaar heeft gehad. lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/actiegroep-doet-nieuwe-poging-recreatieplas-t-schaartven-overloon-te-openen~a6b49795/

Hotel, restaurant of sauna bij Schaartven Overloon, maar zwemmen zit er voorlopig niet in

09-01-20,OVERLOON - Er komt waarschijnlijk een hotel, restaurant of wellnesscentrum bij recreatieplas ’t Schaartven in Overloon. Thijs Hofmans, eigenaar van het terrein, praat met een handvol partijen in de hoop tot een concreet plan te komen. ,,Maar deze zomer kun je er nog niet zwemmen.’’ Het is al even stil rond recreatiegebied ’t Schaartven, Thijs Hofmans is nieuwe plannen aan het maken. Hij kocht de plas in 2018 van de gemeente Boxmeer. Jaarlijks lagen er duizenden mensen op het strand of kwamen ze zwemmen in de plas, maar dat kan er al een tijdje niet meer. Hofmans zette vorig jaar een hek om het terrein. Een deel van de plas is wel toegankelijk voor publiek, maar is ongeschikt voor gezinnen met kinderen. Het water is er te diep.Hofmans denkt al een tijdje na over ’t Schaartven, waar nu weinig te doen is. Het moet meer worden dan een recreatieplas alleen. ,,Uiteindelijk ben ik ondernemer, gaat het om rendement. Een dagstrand alleen levert geen rendement op. Het mag een hotel zijn, of een restaurant. Een sauna zou ook kunnen.’’De Berendonck tussen Wijchen en Nijmegen noemt hij een goed voorbeeld: daar is vorig jaar een wellnesscentrum geopend naast een bestaande zwemplas.

Tijd nodig’

Wat er met de zwemplas zal gebeuren, weet Hofmans nog niet. Dat hangt af van de ondernemer met wie hij uiteindelijk concrete plannen maakt. Mogelijk wordt het dus weer geopend. ,,Maar zoals het er nu naar uitziet kun je er deze zomer nog niet zwemmen.’’ Hofmans is nu in gesprek met ‘minder dan vijf’ partijen die plannen hebben voor ’t Schaartven. lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/hotel-restaurant-of-sauna-bij-schaartven-overloon-maar-zwemmen-zit-er-voorlopig-niet-in~aab54cb0/

'Gedeelte Schaartven moet openbaar zijn en is dat formeel ook'

BOXMEER | Een gedeelte van recreatieplas 't Schaartven in Overloon moet openbaar toegankelijk zijn. Dat laat het Boxmeerse college van B en W weten op schriftelijke vragen van de Socialistische Partij (SP).Die partij had, net als de PK en VDB/LO, openheid van zaken gevraagd over de overeenkomst die de gemeente Boxmeer heeft gesloten met Thijs Hofmans. Die heeft een hek en poort geplaatst zodat de parkeerplaats en het strand niet meer toegankelijk zijn. "In het document staat dat een gedeelte openbaar dient te zijn.lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/politiek/154503/-gedeelte-schaartven-moet-openbaar-zijn-en-is-dat-formeel-ook-

donderdag 27 juni om half 8 overhandigen we de petitie "Schaartven OPEN voor iedereen" aan burgemeester en de raad in Boxmeer op het gemeentehuis.tijdens de Raadsvergadering (vanaf vraagen uur 0:02;50)

Werkt dit filmpje niet klikt dan op de link https://channel.royalcast.com/boxmeer/#!/gemeenteboxmeer/20190627_1

Geacht college van burgemeester en wethouders, leden van de raad, Schaartven OPEN voor iedereen

Wij zijn de Vrienden van het Schaartven. Zoals u bekend is, zijn wij een petitie gestart om het Schaartven weer open te krijgen. Waarom? Omdat wij en velen met ons het onacceptabel vinden dat het Schaartven niet meer toegankelijk is. Deze prachtige plek met het zwemmeer is dé plek voor mensen en kinderen om elkaar te ontmoeten, te ontspannen, te spelen, te sporten en natuurlijk afkoeling te zoeken bij het warme weer zoals in de afgelopen dagen. Nu staat er een groot hek om de plas. En dat hek moet weg. 
Bij deze bieden wij u aan een door meer dan 2.000 mensen ondertekende petitie Hou het Schaartven OPEN voor iedereen .lees meer op bron:Schaartven OPEN voor iedereen facebook

Geen verkoeling voor inwoners van Overloon: populaire zwemplas afgesloten met hekwerk

OVERLOON - Inwoners van Overloon moeten met deze warme dagen op zoek naar een andere plek voor hun verkoeling. Hun geliefde zwemplas 't Schaartven is, tot hun grote ongenoegen, sinds kort afgesloten met een hekwerk.
GESCHREVEN DOOR
Ferenc Triki Ferenc Triki

De gemeente Boxmeer, waar Overloon onder valt, verkocht de plas eind vorig jaar voor bijna anderhalve ton aan een ondernemer. Die besloot er in april een hek omheen te zetten. ''Een dagstrand is financieel niet haalbaar voor dit ven. De kosten zijn hoger dan de opbrengsten'', vertelt de nieuwe eigenaar, Thijs Hofmans.

Hofmans heeft uiteindelijk andere plannen met 't Schaartven. ''Ik zou er graag luxe vakantiehuizen op willen zitten. Dat mag nu nog niet, maar volgens het bestemmingsplan zou ik er wel een hotel neer mogen zetten.'' Hij sluit niet uit dat het ooit weer open gaat voor dagjesmensen. ''Maar dan wel met entree.''

Tweeduizend handtekeningen opgehaald
De meeste inwoners hebben er geen goed woord voor over. ''We vinden het schandalig dat er ineens een hek omheen staat. Waar moet ik nu gaan zwemmen met mijn kleinkinderen?'', zegt een inwoner van Overloon.

Mischa van Pinxteren startte een petitie die inmiddels al meer dan tweeduizend keer getekend is. ''Het is een heel groot gemis. Er komen hier mensen al van kleins af aan zwemmen en dat is nu ineens afgelopen. Met de hittegolf in aantocht is het helemaal een gemis.''lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3019010/Geen-verkoeling-voor-inwoners-van-Overloon-populaire-zwemplas-afgesloten-met-hekwerk

Populaire zwemplas in Overloon tijdens hitte afgesloten met hekwerk, bewoners startten petitie bron:Omroep Brabant 

2.000 handtekeningen tegen sluiting Schaartven

17-06-19,OVERLOON Een petitie tegen het sluiten van zwemplas ’t Schaartven in Overloon is bijna tweeduizend keer ondertekend. De initiatiefnemers bieden de handtekeningen 27 juni, bij de eerstkomende gemeenteraadsvergadering,  aan burgemeester Karel van Soest aan.De gemeente verkocht de plas aan Thijs Hofmans uit Overloon die besloot in het voorjaar een hek te zetten om het zwemwater en na te denken over de toekomst van het recreatiegebied. lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/2-000-handtekeningen-tegen-sluiting-schaartven~ac1c1304/

Petitie voor openstelling 't Schaartven wordt 27 juni overhandigd aan burgemeester

OVERLOON | 'Vrienden van het Schaartven' gaan op donderdagavond 27 juni een petitie om recreatieplas het Schaartven weer open te stellen voor publiek overhandigen aan de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest.De petitie heeft inmiddels rond de 2000 handtekeningen opgeleverd. De handtekeningen kwamen binnen uit ongeveer 130 verschillende plaatsen waaronder het buitenland. "Mensen uit de omgeving maar ook mensen die vaak in deze omgeving op vakantie komen tonen hiermee aan hoe teleurgesteld ze zijn met de gang van zaken rondom de verkoop en sluiting van het Schaartven.lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/algemeen/153788/petitie-voor-openstelling-t-schaartven-wordt-27-juni-overhandigd-aan-burge

Om kracht bij te zetten en duidelijk te maken dat ook wij als burgers openheid van zaken willen en eventuele herziening van afspraken wordt de petitie op donderdag 27 Juni 2019 om 19:00 uur aangeboden aan de Burgermeester van de gemeente Boxmeer. Dit is een half uur voor de raadsvergadering.

Hierbij willen we iedereen die interesse heeft en zich hard wil maken voor openstelling van het Schaartven vragen om aanwezig te zijn bij deze overhandiging om kracht bij te zetten en te laten zien dat we oprecht ons zorgen maken hierover.

Alvast bedankt! En tot donderdag de 27e!

Vrienden van het Schaartven.https://www.facebook.com/Schaartven-OPEN-voor-iedereen

Ook VDB/LO en PK eisen volledige openheid over 't Schaartven

OVERLOON | In navolging van de SP willen ook de politieke partijen PK en VDB/LO volledige openheid van zaken van het Boxmeerse college van B en W over de verkoop van recreatieplas 't Schaartven in Overloon.

Beide partijen willen dat de gemeenteraad 'inzage in het volledige en originele dossier' krijgt. Vorige week deed de SP al een soortgelijke oproep klik hier aan het gemeentebestuur. Dat dossier houdt de gemoederen al sinds 2015 bezig.lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/algemeen/153555/ook-vdb-lo-en-pk-eisen-volledige-openheid-over-t-schaartven

Meer dan 1000 handtekeningen in 48 uur voor heropening Schaartven

OVERLOON | Het hek bij 't Schaartven in Overloon moet weer van het slot. Mischa van Pinxteren uit Holthees is samen met een groep vrienden een actie begonnen om de recreatieplas weer open te krijgen voor het publiek. De online petitie is in 48 uur tijd al meer dan duizend keer getekend. "Er is niemand die snapt waarom de plas niet meer toegankelijk is", aldus Van Pinxteren.De petitie is te vinden op schaartvenopen.petities.nl

facebook https://www.facebook.com/Schaartven-OPEN-voor-iedereen

Door Martijn Schwillens

De warme dagen met Hemelvaart maakten volgens Van Pinxteren nogmaals duidelijk dat er binnen Overloon en Holthees grote behoefte is aan heropening van de recreatieplas. "Iedereen die ik erover spreek, is het roerend met ons eens. Wij zijn daarom een petitie gestart. Binnen twee dagen is die al meer dan duizend keer ondertekend. Dat zegt ook wel iets over de waarde die mensen aan deze zwemplas hechten. Niet alleen in Overloon en Holthees, maar eigenlijk in alle dorpen rond Boxmeer. Voor veel mensen is het de enige optie. De Radioplassen in Stevensbeek zijn voor kinderen ook veel minder geschikt. We wisten wel dat er een boel onvrede was, maar dat we in korte tijd zoveel handtekeningen zouden ophalen, heeft ons positief verrast", zegt hij.

Gemeenschapsgoed
Van Pinxteren snapt niets van de keuze van de gemeente Boxmeer om 't Schaartven te verkopen 'onder rare afspraken'. "Het is natuurlijk al raar dat je een plas verkoopt aan de laagste bieder.lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/algemeen/153381/meer-dan-1000-handtekeningen-in-48-uur-voor-heropening-schaartven-

 

                                   Wat ging er fout bij ‘t Schaartven, willen raadsleden Boxmeer weten

OVERLOON - Wat is er nou precies gebeurd bij de verkoop van recreatieplas 't Schaartven in Overloon? Wanneer zijn er fouten gemaakt? Dat is, samengevat, wat de politieke partijen VDB/LO en PK van burgemeester en wethouders van Boxmeer willen weten. 

02-05-19, 
De plas waar ieder jaar duizenden mensen aan de waterkant vertoefden, ging in particuliere handen over. De nieuwe Overloonse eigenaar besloot onverwacht de boel op slot te gooien en is volop bezig met het plaatsen van een hekwerk
hekwerkachterzijdevanhetperceelvanhetschaatsenisvoorzienvaneenhekwerk-4.jpg

Hadden er geen ontbindende voorwaarden in het contract moeten worden gezet? Moet de eigenaar de omgeving van de plas niet onderhouden, zodat zwemmen mogelijk blijft? Heeft de gemeente Boxmeer bij doorverkoop van 't Schaartven terugkooprecht? Het zijn enkele van de vragen die om beantwoording schreeuwen.

Tweede partij

VDB/LO wil ook meer weten over het Bibob-onderzoek dat al dan niet is uitgevoerd. Er had een tweede partij belangstelling voor 't Schaartven, maar die kreeg de plas niet, ook al bood hij 60.000 euro meer dan de Overloonse ondernemer. Is er gekeken of er zwart geld in het spel was? Is zo'n onderzoek naar crimineel verleden van de gegadigde wel uitgevoerd? lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/wat-ging-er-fout-bij-t-schaartven-willen-raadsleden-boxmeer-weten~a02344ea/

                           Recreatieplas ‘t Schaartven wordt snel hermetisch afgesloten

OVERLOON - Het strand van 't Schaartven, het meest toegankelijke deel van de recreatieplas in Overloon, is binnen enkele weken verboden gebied voor de buitenwereld. Eigenaar Thijs Hofmans is bezig met het plaatsen van zo'n 300 meter aan hekwerk. 

26-04-19,  Bron: De Gelderlander

Bij de ingang aan de Holthesedijk wordt een poort geplaatst, zodat de parkeerplaats bij het water niet meer toegankelijk is. Een slagboom houdt de auto's nu al tegen.De hermetische afsluiting is zuur voor de zwemmers, die nu ergens anders hun zwemgenot moeten zoeken. Je kunt eventueel op een andere plek nog wel het water in, maar daar wordt het ineens heel diep. Die locatie is niet geschikt voor families met kinderen.Boxmeer verkocht de plas aan Hofmans. Terwijl de gemeente dacht dat hij voor het strandgedeelte entree zou heffen om inkomsten binnen te krijgen, besloot de nieuwe eigenaar de boel af te sluiten en te broeden op plannen. 

Contract

Volgens het koopcontract mag hij dit ook. Boxmeer, zowel het college van burgemeester en wethouders als de gemeenteraad, verzuimde restricties in het contract op te nemen. Hofmans zegt deze constructie niet van tevoren bedacht te hebben.Ook Sander Mooren was in de race voor de koop van 't Schaartven. Hij bood 60.000 euro meer dan Hofmans (die 146.000 euro betaalde) en had een plan waarvan de inwoners van Overloon en omgeving zouden profiteren. lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/recreatieplas-t-schaartven-wordt-snel-hermetisch-afgesloten~ad26793b/

                               Wereld draait door, Overloonse zwemplas staat stil

OVERLOON - ’t Schaartven in Overloon moet al jaren een recreatieve trekpleister worden met een prachtig strandpaviljoen en andere voorzieningen voor zwemmers en strandliefhebbers. Toch komt er al die tijd niets van de grond. Dat de nieuwe eigenaar besloten heeft de zwemplas te sluiten (op een kleiner lastiger te bereiken deel na) kwam onlangs als een complete verrassing. 

Mogelijk is er een lichtpuntje. Politici willen het koopcontract nog eens tegen het licht houden om te kijken of er nog een manier is om sluiting te voorkomen. Al is de hoop daarop ook weer niet heel groot.  

Op de plas lijkt al sinds de vorige eeuw een vloek te rusten. Plannen voldoende, maar die werden net zo makkelijk weer afgeserveerd. De wereld draait door, de plas staat stil.  Een treurige blik terug in de tijd.  

1995

Ajax wint de Champions League finale

Even verderop in Overloon...

Een nieuwe ondernemer, die moet er wat de gemeente Vierlingsbeek betreft komen bij ’t Schaartven. Hij (of zij) moet zorgen voor een overdekt terras, een grotere winkel. En een speeltuintje. De plas kost de gemeente jaarlijks 25.000 gulden. Daar staat slechts een bedrag van 10.000 gulden aan inkomsten tegenover. Er is wel een belangrijke eis: het zwemmen moet gratis blijven.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/wereld-draait-door-overloonse-zwemplas-staat-stil~a2b1d8a2/

                           Boxmeerse politiek compleet verrast door afsluiten ’t Schaartven

BOXMEER - Boxmeerse politici willen het koopcontract voor ’t Schaartven goed tegen het licht houden om te kijken of een groot deel van de recreatieplas in Overloon wel afgesloten mag worden. Ze waren in de veronderstelling dat de nieuwe eigenaar er entree zou heffen aan strandliefhebbers en zwemmers. Nu zijn die er ineens helemaal niet meer welkom. Met het scenario van sluiting is geen rekening gehouden.

23-03-19, 06:57 Bron: De Gelderlander
Het verrast ons”, zegt Fons van Mil, fractievoorzitter van VDB/LO, toch een partij met Overloonse roots. ,,Of dit volgens de regels is? Ik moet daarvoor eerst het koopcontract zien. Het was zeker niet onze bedoeling dat dit zou gebeuren.” Inwoners van Overloon en omstreken die in de warme zomermaanden op het strand neerstreken, kunnen daar deze zomer niet terecht. Er is weliswaar nog een klein openbaar strand maar het water op die plek is vrij plots diep. Gezinnen met kleine kinderen kunnen daar niet terecht.  Het grote strand is met ingang van dit seizoen niet toegankelijk meer. ,,Dit komt voor ons als donderslag bij heldere hemel. We moeten uitzoeken of het mag wat hij doet. Dit pakt niet uit zoals we verwacht hadden.” 

Hoofdpijndossier

’t Schaartven is een hoofdpijndossier voor Boxmeer. Al jarenlang wordt er over de plas gesteggeld. De gemeente Boxmeer was eigenaar  maar wilde ervan af omdat die de gemeente te veel geld kostte. Boxmeer wilde de plas ook als zwemgelegenheid houden. Bij de verkoop aan Thijs Hofmans uit Overloon is daar iets fout gegaan, volgens de politiek. ,,Hier hebben we allemaal geen rekening mee gehouden”, zegt Judith Logtens van de VVD. ,,Dat we dit niet hebben uitgesloten, daar baalt iedereen van.” Maar wat eraan te doen? ,,Volgens mij kunnen we er niets aan doen. Dit is erg. Zonde.” lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/boxmeerse-politiek-compleet-verrast-door-afsluiten-t-schaartven~a2b281c2/

                                   ‘Zwemplas Overloon openhouden is te duur’

Volgens Hofmans is sluiting pure noodzaak. ,,Zelfs als ik entree vraag, is het niet rendabel.  Want als je entree vraagt, verwachten mensen voorzieningen zoals kleedruimtes of een douche. Als je entree vraagt, blijven mensen ook thuis. Je krijgt minder bezoekers. Nu maak ik minder kosten en is ’t Schaartven voor mij minder verliesgevend.” Tussen het achterste deel van het recreatiegebied en het voorste gedeelte (waar het grootste strand ligt) wordt een hek geplaatst. De eigenaar verwacht niet dat het strand massaal bevolkt gaat worden. ,,Je moet dan door het water. Je kunt geen handdoekje meenemen.” 

Tegenvaller
Het besluit van Hofmans is een tegenvaller voor zon- en wateraanbidders uit Overloon en omgeving.  Toch sluit hij niet uit dat als de plannen eenmaal werkelijkheid zijn, de dagrecreant kan terugkeren. ,,Een gratis dagstrand zal het niet meer worden. Wel betaald. In combinatie met de andere toeristen zijn de locals  weer welkom.” lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/zwemplas-overloon-openhouden-is-te-duur~a2708084/

Thijs Hofmans nieuwe beheerder van 't Schaartven

Gepubliceerd op 3 september 2018 18:45

OVERLOON - Niet de man die het meeste bood maar de nummer twee, Thijs Hofmans uit Overloon, wordt de eigenaar van recreatieplas 't Schaartven in Overloon. Tot ergernis van Sander Mooren uit Sevenum die te horen heeft gekregen dat de gemeente niet met hem in zee wil.(foto hier Thijs Hofmans als deelnemer van de Plus Kleffenloop 2016)

De reden? ,,Geen idee. Ik heb 60.000 euro meer geboden. Dat is toch gemeenschapsgeld dat je zo maar weggooit.’’

Hofmans is juist een blij mens. Hij beheert al een paar jaar tegen betaling voor de gemeente Boxmeer de plas. Nu gaat hij dat voor zichzelf doen. 't Schaartven komt in januari voor 146.000 euro in zijn handen.

Geen toelichting

Bedoeling van Mooren was om de plas te kopen - 'Ik heb het geld' - en om dat door zijn broer te laten beheren. ,,Ik zou 't Schaartven aankopen, alleen investeren."  Hij heeft een brief gekregen van de gemeente waarin hem duidelijk is gemaakt dat Boxmeer van de deal afziet. ,,Ze maken gebruik van de verkoopvoorwaarden waarin staat dat ze zich mogen terugtrekken. Ik heb geen gesprek gehad, geen toelichting.’’

Er werd van tevoren door Boxmeer al wel een voorbehoud gemaakt bij de voorgenomen overeenkomst. Voor de overdracht zou nog worden gekeken of er geen sprake is van het gebruik van crimineel geld. Een standaardregel, volgens Mooren, die ontkent dat er iets niet in de haak was. Hij geeft wel toe dat er in het verleden 'iets' heeft gespeeld. ,,Niet iets groots, ik heb er mijn straf voor gehad. Daar heeft het niet aan gelegen.’’

Gecheckt

Teleurstelling bij de een, vreugde bij de ander.  ,,Waarom nu voor mij is gekozen, ik weet het niet’’, zegt Thijs Hofmans. 

lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/recreatieplas-t-schaartven-komt-in-overloonse-handen~a82d85fb/

lees ook

hier Thijs Hofmans als deelnemer van de Plus Kleffenloop 2016 Overloon-Even een update: aangaande de korte termijn heeft…

THIJS HOFMANS UIT OVERLOON DE NIEUWE BEHEERDER VAN 'T SCHAARTVEN

hetschaartven Gemeente Boxmeer heeft ingestemd met het door Thijs Hofmans aangevraagde bedrag voor de exploitatie. hier …

NIEUWE TIJDELIJKE EXPLOITANT SCHAARTVEN THIJS HOFMANS UIT OVERLOON

hier Thijs Hofmans als deelnemer van de Plus Kleffenloop 2016 Met ingang van 25 mei 2016 is de tijdelijke exploitatie van…

RECREATIEPLAS SCHAARTVEN IN OVERLOON TE KOOP

nog niet bekend. De huidige exploitant van 't Schaartven is Thijs Hofmans uit Overloon, in ieder geval tot eind dit jaar…

VIJF LIEFHEBBERS VOOR SCHAARTVEN

liet beheren door een exploitant. De huidige exploitant, Thijs Hofmans uit Overloon, heeft ook te kennen gegeven interesse…

KOPER VOOR 'T SCHAARTVEN IN OVERLOON

de gemeente Boxmeer, te exploiteren.De huidige exploitant, Thijs Hofmans, vist achter het net.Bij de openbare inschrijving…

 

«   »