overloon nieuws

Home » Nieuws » Wie maakt de meest bijvriendelijke voortuin? en win € 1000!

Wie maakt de meest bijvriendelijke voortuin? en win € 1000!

Gepubliceerd op 5 april 2019 om 16:38

Help de bijen en win € 1000! In 2018 heeft de gemeente Boxmeer het predicaat Bijvriendelijke gemeente behaald van NederlandZoemt. Natuurlijk willen we de komende tijd nóg bijvriendelijker worden. Zo leggen we in samenwerking met wijk- en dorpsraden en verenigingen zoveel mogelijk bijenoases aan. En we hopen natuurlijk dat onze inwoners ook een steentje bijdragen.

Als bijvriendelijke gemeente wonnen we een prijs van € 1000. Dit bedrag willen we graag inzetten om het aanleggen van bijvriendelijke tuinen te stimuleren. Bent u inwoner van de gemeente Boxmeer en wilt u uw voortuin aanpassen of opnieuw inrichten? Het ontwerp voor de meest bijvriendelijke voortuin wordt beloond met € 1.000.

Waarom een voortuin?

We kiezen voor een bijvriendelijke voortuin omdat deze als voorbeeld kan dienen en anderen op het idee kan brengen de tuin bijvriendelijk in te richten.

Hoe?

Maak een tekening/ontwerp van uw voortuin zoals u deze wilt inrichten en leg uit welke planten en eventuele verdere inrichting u speciaal voor de bijen wilt planten. Stuur uw ideeën uiterlijk 14 april naar gemeente@boxmeer.nl o.v.v. Prijsvraag Bijvriendelijke voortuin en vergeet daarbij niet uw contactgegevens te vermelden.

Van alle inzendingen wordt uiteindelijk één ontwerp uitgekozen dat als meest bijvriendelijk wordt gezien. Belangrijke aspecten daarin zijn voedsel, schuil- en nestelgelegenheid en daarnaast moet het ontwerp natuurlijk inspirerend zijn voor anderen.

Voorwaarden

  • Alleen deelnemers uit de gemeente Boxmeer maken kans op het winnen van de prijs
  • Alleen voortuinen komen in aanmerking
  • De prijs wordt uitgekeerd nadat de tuin is ingericht
  • We mogen foto’s maken van de tuin als promotiemateriaal
  • In de tuin komt tijdelijk een bordje met Winnaar bijvriendelijke voortuin gemeente Boxmeer
  • Onafhankelijke jury beoordeelt de ingezonden ontwerpen/ideeën.
  • Inzendingen na 14 april 2019 kunnen helaas niet meer voor de prijsvraag in aanmerking komen.
  • bron:https://www.boxmeer.nl

Gemeente Boxmeer is officieel erkend als bijvriendelijke gemeente. Wethouder Jeu Verstraaten: “Als gemeente doen we er alles aan zodat bijen zich hier thuis voelen, dus we zijn dan ook heel blij met deze erkenning. En we willen als gemeente natuurlijk ook het goede voorbeeld geven. Gelukkig beseffen we weer meer en meer dat bloeiende bermen langs snelwegen of landerijen niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een onmisbare schakel vormen in het leven van veel insecten en dus ook voor bijen. Het is dan ook een goede ontwikkeling dat gemeenten steeds meer overstappen op ecologisch beheer van openbaar groen”.


«   »