overloon nieuws

Home » Nieuws » Schijt aan de Grens op professionele toer, huurt betaalde krachten in dankzij subsidie

Schijt aan de Grens op professionele toer, huurt betaalde krachten in dankzij subsidie

Gepubliceerd op 19 augustus 2019 om 16:56

OVERLOON - Schijt aan de Grens heeft betaalde krachten ingeschakeld om het grensoverschrijdende culturele festival verder te professionaliseren. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: kunstenaars en inwoners van Limburg en Brabant in deze regio met elkaar in contact laten komen.  

door 18-08-19, Die professionalisering is mogelijk dankzij een flinke subsidie van de gemeente Venray en de provincie Limburg. Moesten de organisatoren het op het eerste festival nog met een paar honderd euro doen, inmiddels is het budget gegroeid tot 60.000 euro. ,,We hebben een behoorlijke financiële injectie gekregen", zegt Jan Fleurkens uit Overloon, organisator van het eerste uur.Schijt aan de Grens werd in 2015 voor het eerst gehouden. Met vooral veel vrijwilligers en inzet van regionale musici en kunstenaars werd een evenement uit de grond gestampt dat naar schatting zo 'n vijfduizend bezoekers trok. In 2017 was dat aantal al gestegen naar achtduizend en is de groei er naar verwachting nog niet uit.

Met blij gezicht naar huis

Toch is het aantal bezoekers niet zaligmakend, zegt Fleurkens. ,,We willen de mensen die komen verwonderen. Iets laten meemaken.” ,,Ze moeten met een blij gezicht naar huis", vult mede-organisator Theo Verdijk uit Overloon aan.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/schijt-aan-de-grens-op-professionele-toer-huurt-betaalde-krachten-in-dankzij-subsidie~a136eecf/

voor het programma van Schijt aan de Grens in Overloon Klik hier


«   »