overloon nieuws

Home » Nieuws » Hogere straf voor man die met geweld blikjes bier wilde stelen bij de Plus

Hogere straf voor man die met geweld blikjes bier wilde stelen bij de Plus

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 om 17:14

DEN BOSCH/OVERLOON - Een 23-jarige asielzoeker kreeg gisteren een hogere straf, dan de Officier van Justitie om had gevraagd. De man vloog op 6 juli van dit jaar een medewerker van de Plus in Overloon naar de keel, nadat deze hem betrapte bij de diefstal van een paar blikjes bier. 

door 01-10-19,De politierechter legde hem een celstraf van drie maanden op voor een ‘diefstal met geweld’. De eis van het Openbaar Ministerie was twee maanden.Een bedrijfsleider bij de Plus hoorde die dag van een klant dat de man van Marokkaanse afkomst een sixpack bier onder zijn jas had gestopt. Hij wachtte tot de verdachte naar de kassa liep en sprak de man daar aan. De bedrijfsleider vroeg aan de man of hij zijn jas wilde openen. De Marokkaan stond een beetje te morrelen met zijn rits. Hij deed alsof hij het jack niet open kon krijgen. De bedrijfsleider waarschuwde daarop de verdachte in het Engels dat hij de politie ging waarschuwen.

Sixpack

De verdachte liep weer terug de winkel binnen en haalde de sixpack uit zijn jas. Met een hand greep hij de bedrijfsleider vervolgens bij de keel en duwde hem naar achteren. De man zou ook tweemaal hebben uitgehaald met de sixpack. De bedrijfsleider kon nog net wegduiken en werd niet geraakt. De winkelmedewerkers lieten de man na al deze agressie de winkel uitlopen. Agenten arresteerden hem korte tijd later.

Videobeelden gewist lees meer op bron: https://www.gelderlander.nl/boxmeer/hogere-straf-voor-man-die-met-geweld-blikjes-bier-wilde-stelen-uit-super-in-overloon~adec1ee8/


«   »