overloon nieuws

Home » Nieuws » Pubquiz met honderden deelnemers? Dat kan gewoon: online

Pubquiz met honderden deelnemers? Dat kan gewoon: online

Gepubliceerd op 22 maart 2020 om 17:50

OVERLOON - Een pubquiz met meer dan vierhonderd deelnemers in coronatijd. Het kan. Het mag. Zoals partycentrum Bos het zaterdagavond deed dan. Online, door middel van een liveverbinding op Facebook zorgde de kroeg uit Overloon voor vermaak.

Dominique Pichel 22-03-20, Vanuit een gesloten café streamde het partycentrum een twee uur durende quiz, met de vragen en de presentatrice Clair Bos in beeld. Vanuit huis vulden zo’n tweehonderd teams op spelplatform Kahoot! hun antwoorden in.Het was supervet”, reageert quizmaster Bos. ,,Tijdens de quiz kregen we op Facebookchat veel reacties, vooral grappige. Het leek door die interactie wel alsof we in een volle kroeg bezig waren.”

Saamhorigheid

Toch zijn de deuren van haar partycentrum al een week gesloten, een verplichting van de overheid voor de hele horeca om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. En evenementen met meer dan honderd personen zijn verboden.Maar een digitale pubquiz mag wel, dachten ze bij Bos. ,,We willen zoveel mogelijk mensen bij elkaar brengen, dit keer online. Zo willen we zorgen voor een positieve sfeer, voor saamhorigheid. Van al die berichten over corona word je maar down.”Bos mikte op twintig deelnemende teams, het werden er het tienvoudige. Onder meer omdat het televisieprogramma EditieNL van RTL eerder deze week er aandacht aan gaf. ,,Vooraf hebben we aan de teams wel het advies gegeven om in je huidige thuissituatie te spelen, dus niet met een groep van 20 man. Maar dan nog, reken maar uit met drie, vier spelers per team.”

Bierpakket en borrelplank

elfs uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht én Denemarken deden er teams mee. ,,In de regio konden mensen meedoen door een borrelplank voor vier personen van 15 euro te bestellen of een bierpakket met vijf verschillende speciaalbiertjes voor 12,50 euro”, zegt Claire Bos.

,,Die hebben we zaterdag voor aanvang van de quiz bij liefst 150 adressen afgegeven. Dat rondbrengen duurde iets langer dan we gedacht hadden. Op zoveel mensen hadden we totaal niet gerekend.”

De opbrengst van de andere teams – vijftig hebben zich er voor 7,50 euro alleen ingeschreven voor deelname – gaat Bos voor ‘iets moois gebruiken’.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/dossier-corona-in-maasland/pubquiz-met-honderden-deelnemers-dat-kan-gewoon-online~a575470d/

lees ook

online spellen maak je toch nog iets leuks van je quarantaine-weekend

20 mrt. 2020 Het is bijna weekend, maar dat wordt er niet een zoals we gewend zijn. Restaurants en cafés zijn gesloten en ook vrienden en familie mogen we niet opzoeken. Wat kunnen we nog wél voor leuks doen? Samen socializen Lees meer »

De Grote Bos Online Pub Quiz

20 mrt. 2020 Zaterdag 21 maart gaan we (Partycentrum Bos) in Overloon online strijden tegen elkaar! Vanuit jouw huiskamer strijd jij tegen de rest van Overloon, Ysselsteyn en omstreken! Tussen 18:00 - 19:00 brengen wij jou bieren (koud) of jouw borrelplank bij jou aan de deur (contactloos natuurlijk!) Bij de levering ontvang jij de code waarmee jij mee kan doen met de online quiz tevens zenden wij een livestream uit vanuit onze (dichte) kroeg via Facebook.Lees meer »

Hier zijn ze dan, de winnaars van de eerste Online Pubquiz! 

Deze avond veel gelachen (& vol denkwerk) tijdens de Pubquiz, bedankt team Bosjes Partycentrum Bos! 🥇 Groetjes, Henver The Future

Posted by Emmy Hendriks on Saturday, March 21, 2020

Hier zijn ze dan, de winnaars van de eerste Online Pubquiz! Meer dan 150 adressen bezorgd, vele mails en vragen beantwoord en heel veel plezier gehad! Hopelijk jullie ook! BEDANKT aan jullie voor het deelnemen! We komen snel met leuke, ludieke, nieuwe ideeën! Tips zijn altijd welkom! 😘❤️

Posted by Partycentrum Bos on Saturday, March 21, 2020

Posted by Partycentrum Bos on Saturday, March 21, 2020

«   »