overloon nieuws

Home » Nieuws » Fans doneren voor getroffen Oorlogsmuseum Overloon, maar dat is niet genoeg vreest CDA

Fans doneren voor getroffen Oorlogsmuseum Overloon, maar dat is niet genoeg vreest CDA

Gepubliceerd op 29 april 2020 om 19:34

Zo’n 88 mensen hebben in totaal 2.020 euro gedoneerd om het Oorlogsmuseum in Overloon door de coronacrisis te slepen. Maar ook de gemeente Boxmeer moet haar steentje bijdragen. Dat vindt het CDA.

Door Frank Houtappels 29-04-20,Het Oorlogsmuseum is gesloten, als gevolg van overheidsmaatregelen die moeten voorkomen dat het coronavirus zich verder kan verspreiden. Het museum bereidt zich voor op de dag dat het weer open mag: bezoekers moeten dan anderhalve meter afstand houden.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/fans-doneren-voor-getroffen-oorlogsmuseum-overloon-maar-dat-is-niet-genoeg-vreest-cda~a889b55c/

Erik van den Dungen, directeur museum

Om te voorkomen dat dit verhaal een eigen leven gaat leiden, het volgende. Het museum kan op korte termijn nog vooruit. Vanaf juni wordt de situatie lastig als we dan nog niet open mogen. Maar onze grootste zorg ligt op langere termijn, want het museum is een seizoenbedrijf. Dat betekent dat je in het hoogseizoen moet sparen om het laagseizoen te overleven. Als je dicht bent, zoals nu, heb je geen inkomen en kun je niet sparen. Kortom, vooral de herfst en de winter zijn voor het museum kritisch.

Lees ook Steun Oorlogsmuseum Overloon

Op Koningsdag tijdens het NOS journaal kwam  Oorlogsmuseum Overloon voorbij in een item over musea in Nederland en de financiële consequenties door de Corona-crisis. Uiteraard wordt ook ons museum zwaar getroffen als museum zonder subsidies en nu dan ook zonder bezoekers èn inkomsten.

Lees meer »

lees ook Anderhalve meter Oorlogsmuseum

Als de Corona-crisis over is, krijgen bezoekers ruim baan in het Oorlogsmuseum in Overloon. Want dat is van levensbelang voor het voortbestaan van het museum.Het wil daarom het eerste anderhalvemetermuseum van Nederland worden.

Lees meer »


«   »