overloon nieuws

Home » Nieuws » Plastic folie in strijd tegen rups? Slecht idee!

Plastic folie in strijd tegen rups? Slecht idee!

Gepubliceerd op 21 mei 2020 om 16:17

We zien in onze gemeente Boxmeer nog steeds eikenbomen die omwikkeld zijn met huishoudfolie. Het enige dat dit oplevert, is dat het voor de bestrijders alleen maar lastiger is om de rupsen weg te krijgen. Rupsen die onder het folie kruipen, kunnen namelijk niet opgezogen kunnen worden.Heb je al folie om een boom gewikkeld? Haal het dan weg, zodat onze bestrijders hun werk kunnen doen.

Overlast eikenprocessierups melden bij de gemeente

Net als voorgaande jaren laat de eikenprocessierups ook in 2020 van zich spreken. De brandharen van de rupsen kunnen voor vervelende gezondheidsklachten zorgen en de gemeente krijgt er dan ook steeds meer meldingen over binnen. Ook op social media hebben veel inwoners het erover. de gemeente begrijpt de onrust over de rups, maar hoopt dat inwoners de overlast in de openbare ruimte vooral melden bij de gemeente.Alle eikenbomen binnen de bebouwde kom en aan de doorgaande wegen buiten de bebouwde kom, zijn in het voorjaar preventief behandeld tegen de eikenprocessierups.  Dat zijn er in totaal 8000. Helaas geeft dat geen garantie op een processierupsvrij seizoen.Daarom worden nesten  die toch ontstaan weggezogen.

Hoe doet u een melding over processierupsen in de openbare ruimte?

Als u nesten van processierupsen in de openbare ruimte ziet, kunt u dat online melden via onderstaande link of de mijngemeente app.

Na de melding bepalen we op basis van de locatie en de mate van de overlast de aanpak en volgorde van de behandeling. We laten weten als uw melding is afgehandeld, behalve als het heel druk is. We hopen op uw begrip hiervoor.

Melding doen

U kunt hier een melding doen. U kunt daar ook checken of er al een melding is gedaan. Het is dan niet nodig om nogmaals de melding door te geven.

  1. Typ het woord processierups in het vak en klik op ‘zoek.
  2. U ziet alle meldingen die gedaan zijn en nog in behandeling zijn.
  3. U kunt inzoomen op de kaart naar de plek waar u de melding wilt doen
  4. Als hiervan nog geen melding is gemaakt, kunt u op de knop linksonder een nieuwe melding doen.

 

 

voor meer informatie over de Processierups of Bestrijding op eigen terrein of Natuurlijke bestrijding kijk op bron: www.boxmeer.nl/inwoners/processierups

De GGD heeft twee handige, digitale brochures met allerlei nuttige informatie over de eikenprocessierups. Kijk op https://www.rupsen.info/


«   »