overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 24 mei 2020 om 16:42

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week.

Oorlogsmuseum opent haar deuren na corona

24 mei 2020

Overloon - Na een noodgedwongen sluiting van tweeënhalve maand vanwege het coronavirus gaat Het Oorlogsmuseum Overloon op 1 juni  weer open.

Lees meer »

 

Plastic folie in strijd tegen rups? Slecht idee!

21 mei 2020

We zien in onze gemeente Boxmeer nog steeds eikenbomen die omwikkeld zijn met huishoudfolie. Het enige dat dit oplevert, is dat het voor de bestrijders alleen maar lastiger is om de rupsen weg te krijgen. Rupsen die onder het folie kruipen, kunnen namelijk niet opgezogen kunnen worden.Heb je al folie om een boom gewikkeld? Haal het dan weg, zodat onze bestrijders hun werk kunnen doen.

Lees meer »

 

Alerte Buurtbewoner voorkomen inbraak Jozefschool

21 mei 2020

OVERLOON - Twee jongemannen hebben op woensdagavond tussen 20:00 en 20:30 geprobeerd in te breken in een basisschool in Overloon. Het gaat om de Jozefschool aan de Theobaldusweg. 

Lees meer »

 

Gezelschap treedt op voor eenzame ouderen: ‘Vaak hebben ze wekenlang niemand gezien’

20 mei 2020

OVERLOON - Het zijn ook zware tijden voor de cultuursector. Hoe wordt daar in de regio mee omgegaan? Het gezelschap Schijt aan de Grens heeft lak aan de provinciegrens tussen Boxmeer en Venray. Maar geeft wel om ouderen die in deze coronacrisis veel alleen thuis zijn. 

Lees meer »

 

Corona-aanpak: de volgende stap

19 mei 2020

Nieuwsbericht | 19-05-2020 | 19:13 Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

Lees meer »

 

Jeugdorkest Fanfare Vriendenkring speelt 17 Miljoen mensen (Thuis editie)

18 mei 2020

Even niet samenspelen als orkest door corona? Dan speelt ieder zijn partij thuis en maak je er een video van

Lees meer »

 

regionieuws

 

Onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater

24 mei 2020

Door de aanhoudende droogte, hoge temperaturen en daaraan gekoppelde effecten op de waterstanden stelt waterschap Aa en Maas per 20 mei 2020 een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater in.

Lees meer »

 

Coronahelikopter weer regulier inzetbaar

23 mei 2020

Lifeliner 5 is op vrijdag 22 mei weer terug naar reguliere standplaats Lelystad, alwaar deze als reserve-ambulance-helikopter wordt ingezet voor vluchten tussen de Waddeneilanden en het vasteland.(foto Lifeliner 3.) 

Lees meer »

 

Overlast eikenprocessierups melden bij de gemeente

19 mei 2020

Net als voorgaande jaren laat de eikenprocessierups ook in 2020 van zich spreken. De brandharen van de rupsen kunnen voor vervelende gezondheidsklachten zorgen en de gemeente krijgt er dan ook steeds meer meldingen over binnen. Ook op social media hebben veel inwoners het erover. de gemeente begrijpt de onrust over de rups, maar hoopt dat inwoners de overlast in de openbare ruimte vooral melden bij de gemeente.

Lees meer »

 

Vierdaagse deelnemers krijgen een deel van hun inschrijfgeld terug

18 mei 2020

Wandelaars die zich hadden ingeschreven voor de 104e Vierdaagse, krijgen een deel van hun inschrijfgeld terug. Volgens de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse is het bedrag dat niet wordt terugbetaald, gebruikt om al gemaakte kosten voor de komende editie te dekken.

Lees meer »

 

Meer doelgroepen getest op coronavirus

18 mei 2020

Vanaf maandag 18 mei kunnen meer doelgroepen zich door de GGD laten testen op het coronavirus. Zij moeten wel klachten hebben die passen bij COVID-19, zoals hoesten, neusverkouden en/of koorts. Ook moeten zij aangemeld zijn voor de test door een arts.

Lees meer »

 


«   »