overloon nieuws

Home » Nieuws » Ook vluchtelingen Overloon klaar met de ‘rotte appels’ uit azc

Ook vluchtelingen Overloon klaar met de ‘rotte appels’ uit azc

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 09:36

OVERLOON - Afgelopen week werd Overloon weer opgeschrikt door een ernstig incident met een asielzoeker van het azc in het dorp. De maat is vol voor menig inwoner. Maar ook vluchtelingen zijn klaar met de 'rotte appels'.

door Irma van Teunenbroek 24-10-20,Al jaren is er met regelmaat overlast in de dorpen rond het asielzoekerscentrum in Overloon. Zijn er inbraken en geweldsincidenten. Begin deze week was het weer raak. Een 76-jarige bewoner van een huis aan de Stevensbeekseweg betrapte een inbreker, een 16-jarige Marokkaanse asielzoeker uit het nabijgelegen azc.De man op leeftijd kreeg klappen en moest naar het ziekenhuis. Hij wil zijn verhaal niet doen, hij is nog aan het herstellen. De 16-jarige verdachte werd opgepakt. Het bleek niet zijn eerste inbraak te zijn. Het Openbaar Ministerie heeft hem donderdag voorgeleid. Hij zal nog minimaal twee weken vastzitten.

 

Nederland­se mensen breken evengoed in. Maar dit valt op Inwoner Overloon

Vraag je de mensen op straat in Overloon of hun mening over de asielzoekers in hun woonplaats met dit nieuwe incident negatiever is geworden, dan lopen de reacties uiteen. Voor een dertiger is 'een plus een twee'. ,,Je stopt allemaal mensen met een andere cultuur bij elkaar en ze hebben niets te doen, dan krijg je dat."

Genuanceerd

Een bejaarde vrouw is genuanceerder: ,,Nederlandse mensen breken evengoed in. Maar dit valt op." Toch, er wordt vaker door asielzoekers in Overloon ingebroken. ,,Ja, maar negatieve gevoelens over vluchtelingen, nee, die heb ik niet.Een andere dame trekt de conclusie: ,,Je kunt ze niet allemaal over één kam scheren.

 

 

Geschrokken

Vluchtelingen Seife (35) uit Ethiopië en Azar (54) uit Iran reageren geschrokken als ze horen dat iemand uit hun azc bij een bejaarde man heeft ingebroken en geweld tegen hem gebruikte. Seife zit 10 maanden in het azc, Azar al 21 maanden. De 'rotte appels' zien zij liever vandaag dan morgen gaan.

Seife: ,,Het zijn met name Noord-Afrikanen en Oost-Europeanen. Ze weten dat ze niet in Nederland mogen blijven en krijgen geen geld." Dat is de reden waarom ze stelen, denkt hij. Azar: ,,Mensen uit het dorp zien het verschil niet tussen Noord-Afrikanen en Syriërs. Die denken misschien dat ze hetzelfde zijn.

 

Lastige asielzoekers? Dit kan het COA ertegen doen

Als een asielzoeker inbreekt of een ander strafbaar feit pleegt, dan komt de politie in actie. Maar wat als een asielzoeker overlast veroorzaakt, zoals schelden en tieren of instructies van de begeleiding negeren? Robert Ploeg van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vertelt welke mogelijkheden het COA heeft.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/ook-vluchtelingen-overloon-klaar-met-de-rotte-appels-uit-azc~a03f1eaf/

lees ook aanpak overlastgevende asielzoekers

Gemeenten gaan met financiële regeling overlastgevende asielzoekers aanpakken.Boxmeer is een van de tien gemeenten die de komende maanden extra aan de slag gaan om overlastgevende asielzoekers aan te pakken. Er komen onder meer projecten met boa’s, toezichthouders, coaches en cameratoezicht. De gemeenten bekostigen de extra inzet met behulp van een financiële regeling die staatssecretaris Broekers-Knol beschikbaar heeft gesteld.klik op de link voor meer info:https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/522658_aanpak-overlastgevende-asielzoekers


«   »