overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 10:35

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week.

Harry Beckers - Evacuatie van Overloon

25 okt. 2020

Overloon-In deze kleine docu vertelt Harry over zijn ervaring tijdens de evacuatie van Overloon. Vanaf het begin dat ze moesten vluchten uit hun huis tot een half jaar later wanneer ze eindelijk weer naar thuis mochten terugkeren.

Lees meer »

 

Ook vluchtelingen Overloon klaar met de ‘rotte appels’ uit azc

25 okt. 2020

OVERLOON - Afgelopen week werd Overloon weer opgeschrikt door een ernstig incident met een asielzoeker van het azc in het dorp. De maat is vol voor menig inwoner. Maar ook vluchtelingen zijn klaar met de 'rotte appels'.

Lees meer »

 

Speeltuin Gewoon Buiten Beplant

24 okt. 2020

Samen met 2 vluchtelingen uit AZC Overloon, Mevr Azar Abdi uit Iran en Seife Sileshi uit Ethipie zijn er tussen de wilgenboompjes vaste planten gepoot die in het voorjaar gaan groeien en bloeien.

Lees meer »

 

Auto door brand verwoest

24 okt. 2020

Aan de Derpshei in Overloon is in de nacht van vrijdag op zaterdag een personenauto in brand gevlogen.De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Lees meer »

 

Niet vergeten! Dit weekend gaat de klok weer een uurtje terug

23 okt. 2020

Terwijl een besluit over het al dan niet afschaffen van de zomer- of wintertijd op zich laat wachten, wordt de klok dit weekeinde een uur teruggedraaid. In de nacht van zaterdag op zondag gaat om 3.00 uur de wintertijd in. Die geldt nu nog voor heel de Europese Unie, al had de Europese Commissie eigenlijk al van het systeem van zomer- en wintertijd af gewild.

Lees meer »

 

Enquête voor inwoners over samenwerking met gemeente Land van Cuijk

23 okt. 2020

Half november start een online enquête voor de inwoners van de toekomstige gemeente Land van Cuijk. Gevraagd wordt onder andere wat inwoners belangrijk vinden in hun dorp en hoe zij met de gemeente willen samenwerken. Voor deze enquête gaan inwoners half november naar www.gemeentelandvancuijk.nl.

Lees meer »

 

3000 speciale kerstpakketten als steun voor lokale ondernemers: ‘we gaan ze helpen, klaar’

23 okt. 2020

LAND VAN CUIJK - Kerstborrels organiseren of uit eten gaan met de feestdagen, kan dat straks gezien de tweede coronagolf? Twee ondernemers uit het Land van Cuijk bedachten alvast een alternatief waarmee ze lokale ondernemers helpen.

Lees meer »

 

Jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht gaan weer avondvliegen

23 okt. 2020

Jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht gaan weer in de avonduren vliegen. Van maandag 2 november tot en met donderdag 10 december wordt gevlogen tot uiterlijk 22.30 uur. Op vrijdag vinden de vluchten alleen overdag plaats.

Lees meer »

 

Herfstvakantie bij Verdeliet

23 okt. 2020

Cuijk-Verdeliet heeft naast de groenten, bloemen en bijen ook een terrasje met daarnaast een natuurspeeltuin

Lees meer »

 

 

Oorlogsmuseum Overloon wapent zich tegen inbraak

22 okt. 2020

Oorlogsmuseum Overloon brengt het Dodenboek uit Auschwitz en het boek  ‘die Niederlande und das Reich’ terug naar het NIOD in Amsterdam. In korte tijd is er bij twee collega-musea in Beek en Ossendrecht ingebroken en zijn er uiterst zeldzame en kostbare stukken gestolen.

Lees meer »

 

Ophalen gft: vanaf 1 november een keer in de twee weken

20 okt. 2020

We stemmen het ophalen van het gft (groente-, fruit- en tuinafafval) af op het seizoen. Daarom verandert vanaf 1 november 2020 de inzameling van uw gft. In de wintermaanden november t/m maart zet u de gft-container een keer in de twee weken aan straat.

Lees meer »

 

Houtoogst in bosgebied de Overloonse Duinen

20 okt. 2020

Bosbeheer is nodig om ervoor te zorgen dat het gewenste bosbeeld ontstaat dat voldoet aan deze functies. Daarnaast wordt bijgedragen aan de productie van Nederlands hout. Dit najaar vindt de houtoogst plaats in bosgebied de Overloonse Duinen. Op verschillende locaties worden daarbij dunningen uitgevoerd.

Lees meer »

 

aanpak overlastgevende asielzoekers

20 okt. 2020

Gemeenten gaan met financiële regeling overlastgevende asielzoekers aanpakken.

Lees meer »

 

Beleef het buitenleven

20 okt. 2020

De afgelopen maanden is het aanbod van Vekabo accommodaties uitgebreid met een aantal prachtige nieuwe locaties. Waaronder sfeervolle kleine campings in Zeeland en Noord-Brabant en een B&B in Noord-Holland.

Lees meer »

 

Inbreker (16) uit Overloon aangehouden voor woninginbraak in Linne 

19 okt. 2020

Linne - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 16-jarige woninginbreker gearresteeerd voor een inbraak in een woning aan de Bovenste Boord.

Lees meer »

 

Bewoner gewond na betrappen inbreker, verdachte (16) aangehouden

19 okt. 2020

Overloon - De bewoner van een woning aan de Stevensbeekseweg raakte vanochtend in alle vroegte gewond toen hij een inbreker in zijn woning betrapte.

Lees meer »

 

Politie heeft verdachte aangehouden voor gewapende overval

19 okt. 2020

De politie heeft vanochtend een verdachte aangehouden in verband met de gewapende overval in een woning aan de Stevenbeekseweg in Overloon.

Lees meer »

 


«   »