overloon nieuws

Driehonderd extra asielzoekers naar Overloon: ‘Maar die met een strafblad wil ik hier niet hebben’

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 om 19:15

OVERLOON - Het azc in Overloon wordt uitgebreid van 500 tot maximaal 800 asielzoekers. Om dat aantal te kunnen herbergen zullen er mobiele woonunits op het terrein worden geplaatst.

Wisselende reacties op komst meer asielzoekers in Overloon: ‘We staan met onze rug tegen de muur’

OVERLOON - Op het nieuws dat er 300 extra asielzoekers naar het azc in Overloon komen wordt wisselend gereageerd. Van ‘geen bezwaar’ tot ‘balen’. Maar ook een verontruste inwoner die vindt dat het dorp in actie moet komen.Dorpsraadvoorzitter Erik van den Dungen staat niet negatief tegenover de uitbreiding van het azc. ,,Je kan geen bezwaar hebben tegen de komst van vluchtelingen. Tegen de mensen die het hard nodig hebben. Maar het zijn de raddraaiers waar we vorige week weer mee te maken hebben gehad die zoveel mogelijk geweerd moeten worden. Met mensen uit bijvoorbeeld Syrië zal niemand problemen hebben. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was Overloon nota bene zelf een vluchtelingendorp. Dan moeten we daar nu ook wel genuanceerd over denken.

 

Rug tegen  de muur’

Judith Logtens van de VVD in Boxmeer baalt van de komende uitbreiding. ,,Boxmeer heeft een contract voor die achthonderd en daar doet het COA nu aanspraak op. Als gemeente kunnen we dat niet tegenhouden en staan we met de rug tegen de muur. Niet voor niets hebben we als VVD al geprobeerd om het contract aan te passen en er een maximum van vierhonderd van te maken. Er is nu gewoon teveel onrust in Overloon.”

Dat burgemeester Van Soest vindt dat er geen criminele jongeren meer mogen komen heeft Logtens geen boodschap aan. ,,Dat kan de burgemeester wel vinden, maar daar heeft hij ook geen enkele zeggenschap over. En als straks van de driehonderd extra twee zijn die voor overlast zorgen zal er gezegd worden dat het een incident is.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/wisselende-reacties-op-komst-meer-asielzoekers-in-overloon-we-staan-met-onze-rug-tegen-de-muur~ac0387fd/

Driehonderd extra asielzoekers naar Overloon: ‘Maar die met een strafblad wil ik hier niet hebben’

door Herman Wissink 27-10-20, olgens burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer, waar Overloon onder valt, is de extra opvang nodig vanwege de grotere toestroom van vluchtelingen.

Verleden

In het verleden hebben er al woonunits in Overloon gestaan. Toen zaten er maximaal 872 azc’ers. Doordat dat aantal terugliep werden de woonunits die er toen al stonden weggehaald. In de overeenkomst die het COA, Centraal Orgaan opvang asielzoekers, met de gemeente Boxmeer heeft, is opgenomen dat er maximaal 800 mensen op het centrum mogen worden opgevangen.

Criminelen

Als het aan Van Soest ligt zijn daar geen jonge, criminele asielzoekers uit veilige landen meer bij. Overloon kwam vorige week in het nieuws doordat een 16-jarige azc’er tijdens een inbraak een bejaarde man het ziekenhuis in sloeg.

lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/driehonderd-extra-asielzoekers-naar-overloon-maar-die-met-een-strafblad-wil-ik-hier-niet-hebben~ab5c138a/

lees ook 

aanpak overlastgevende asielzoekers

Gemeenten gaan met financiële regeling overlastgevende asielzoekers aanpakken.Boxmeer is een van de tien gemeenten die de komende maanden extra aan de slag gaan om overlastgevende asielzoekers aan te pakken. Er komen onder meer projecten met boa’s, toezichthouders, coaches en cameratoezicht. De gemeenten bekostigen de extra inzet met behulp van een financiële regeling die staatssecretaris Broekers-Knol beschikbaar heeft gesteld.Lees meer »

 

Ook vluchtelingen Overloon klaar met de ‘rotte appels’ uit azc

OVERLOON - Afgelopen week werd Overloon weer opgeschrikt door een ernstig incident met een asielzoeker van het azc in het dorp. De maat is vol voor menig inwoner. Maar ook vluchtelingen zijn klaar met de 'rotte appels'.Lees meer »


«   »