overloon nieuws

Home » Nieuws » Aangepaste herdenking Lichtjes op Oorlogsgraven 2020

Aangepaste herdenking Lichtjes op Oorlogsgraven 2020

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 19:27

Ook dit jaar branden op Kerstavond en Eerste Kerstdag weer de lichtjes op de graven van de Britse oorlogsbegraafplaats in Overloon klik hier voor de foto's 2020

Ook dit jaar branden op Kerstavond en Eerste Kerstdag weer de lichtjes op de graven en bij het monument van de Britse oorlogsbegraafplaats in Overloon. Inmiddels is dit een mooie traditie, om als eerbetoon aan hen die vielen voor onze vrijheid en ver van huis en hun familie zijn begraven, met Kerstmis bij de graven een kaarsje te plaatsen. Deze traditie is vorig jaar overgenomen door de veteranen van de gemeente Boxmeer. Voorheen was de organisatie in handen van Werkgroep Vliegtuigcrashes en Noodlandingen in WO II in de gemeente Boxmeer.

Normaal gesproken gaat een en ander gepaard met het nodige ceremonieel, maar door Covid-19 en de daaruit voortvloeiende beperkingen, zal helaas het ceremoniële gedeelte dit jaar achterwege moeten blijven. Burgemeester Karel van Soest ‘Helaas kunnen we nu niet letterlijk bij elkaar zijn. Maar we kunnen zo in deze donkere dagen wel laten zien dat we denken aan al onze oorlogsslachtoffers.”

Als u op Kerstavond en Eerste Kerstdag een bezoek wilt brengen aan het War Cemetery in Overloon, is dat natuurlijk mogelijk. Ook daar zijn dan de geldende Covid-19 maatregelen van toepassing.

Onze dank gaat uit, naar allen die ondanks de beperkingen de organisatie mogelijk hebben gemaakt en met name de Firma Bolsius, die de kaarsen ter beschikking heeft gesteld.meer informatie vindt u op www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten

Kijk ook de foto’s van de Lichtjes op oorlogsgraven 2019 klik hier 

 


«   »