overloon nieuws

Roemeense moet schadevergoeding betalen van bijna 10.000 euro aan ZooParc Overloon na inbraak

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 18:33

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 32-jarige Roemeen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Hij pleegde in relatief korte tijd 7 bedrijfsinbraken. Een land- en leeftijdsgenoot krijgt 2,5 jaar cel voor betrokkenheid bij 4 van die inbraken.

De verdachten braken in juni 2020 samen in bij 4 bedrijven in Valkenswaard, Leende en Helmond. Ze gebruikten veel geweld om binnen te komen en gingen er uiteindelijk vandoor met onder meer sigaretten, kleding, telefoons, laptops en geld. Eén van de verdachten pleegde ook in september, oktober en november 2019 inbraken bij bedrijven. Hij haalde onder meer geld weg bij een dierenpark in Overloon.Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachten – naast de schade van de gestolen goederen – ook enorm veel braakschade toebrachten. Daarmee bezorgden ze de benadeelden forse overlast. De verdachten trokken zich niets aan van de belangen van deze benadeelden en lieten hun behoefte aan geld voorgaan. Ook weegt mee dat beide mannen al meerdere keren zijn veroordeeld tot celstraffen voor gekwalificeerde diefstallen. De ene verdachte moet – naast een celstraf – ook een schadevergoeding betalen van bijna 10.000 euro aan het dierenpark. De overige benadeelden dienden geen vordering in om de door hun geleden schade te verhalen op de verdachten.

Getuigen gezocht van inbraak bij ZooParc

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 

Overloon - Op dinsdag 15 oktober werd er tussen 03.45 uur en 03.55 uur ingebroken in het hoofdgebouw van een dierentuin aan de Stevensbeekseweg.Ter plaatse heeft men een raam geforceerd en binnen zijn diverse deuren opengebroken.Na het ontvangen van het inbraakalarm, was het niet helemaal duidelijk of de daders al weg waren, daarom werd ter plaatse de omgeving afgezet en is het gebouw en het park gezocht met een politiehond.Er werd helaas niemand meer aangetroffen.de politie is op zoek naar mogelijke getuigen!

 


«   »