overloon nieuws

Home » Nieuws » Jonge azc bewoners brengen hiphop nummers met videoclip uit

Jonge azc bewoners brengen hiphop nummers met videoclip uit

Gepubliceerd op 13 april 2021 om 19:24

jongeren woonachtig op verschillende asielzoekerscentra, waaronder het azc van Overloon, hebben afgelopen jaar in samenwerking met rapper Rivelino Rigters en filmmakers Aqil Dahhan en Ainslie Gilewski een aantal hiphop nummers met videoclips uitgebracht. De jongeren hebben gezamenlijk de tekst voor de muziek en de scripts voor de videoclips geschreven.

Wat bijzonder is, is dat er in Overloon een aantal jongeren zijn die vrij serieus met muziek maken, hiphop en rap bezig zijn en één van de videoclips is ook helemaal geschoten is door een jonge filmmaker die zelf op het azc woont. Daarnaast was er bij dit project een jongen betrokken die fotograaf is. De video's uit Overloon kun je hier bekijken.

Jongeren tussen de 15 en 25, woonachtig op asielzoekerscentra, schreven in 2020 verschillende rapnummers en maakten daarbij videoclips in samenwerking met rapper Rivelino Rigters, en filmmakers Aqil Dahhan en Ainslie Gilewski.

De jongeren namen deel aan een intensieve workshop waarbij er samen gewerkt werd aan de tekst voor een nummer, een script en de productie van een videoclip. Ook de cinematografie werd verzorgd door jonge filmmakers woonachtig op het azc. Met indrukwekkende resultaten! Bekijk hier de video's van 'CLV' en 'To be Right', en 'Let Us Talk About Love'.
 
 

Beeld//Formers
Eén op de twee mensen die naar Nederland komt is jonger dan vijfentwintig jaar. Met Beeld//Formers nemen deze jongeren het heft in eigen hand. Door middel van zelfgekozen disciplines verbeelden zij op eigen wijze een verhaal. In co-creatie met kunstenaars en leeftijdsgenoten werken Beeld//Formers aan verschillende kunstuitingen. Zo worden jongeren met hun talenten zichtbaar voor zichzelf, elkaar en de Nederlandse samenleving. 


Stichting de Vrolijkheid 
De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op meer dan 25 azc’s realiseren. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

«   »