overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 30 mei 2021 om 10:37

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Na het gebak volgt nu de champagne voor Oorlogsmuseum Overloon

30 mei 2021

OVERLOON - Afgelopen dinsdag werd er nog gebak gegeten, omdat Oorlogsmuseum Overloon op de kop af 75 jaar bestond. Volgend weekend kunnen de champagnekurken de lucht in als het museum na maanden weer open mag voor publiek.

Lees meer »

 

Moederloos vosje gered door dierenambulance

29 mei 2021

De dierenambulance in Uden werd op 23 mei ingeschakeld om een vosje, dat radeloos door een woonwijk in Overloon liep. Eenmaal ter plaatse bleek dat het om een jonge vos ging, die zijn moeder al een tijdje kwijt was.

Lees meer »

 

acteur Mike Weerts roept op: ‘Word Cultheld en help de Brabantse cultuur’

29 mei 2021

Dat het niet goed gaat met de cultuur, hoeven we niet onder stoelen of banken te steken, vindt acteur Mike Weerts. Hij komt daarom in actie en bedacht samen met zijn compagnons de campagne ‘Word ook een Cultheld.de initiatiefnemers, acteur Mike Weerts. Ik vind dat als je in Brabant woont, dan bende in principe al een cultheld.

Lees meer »

 

Boswandeling Met Verhaal Smaakt Naar Meer

29 mei 2021

In het voorjaar kun je tijdens een boswandeling  interessante ervaringen opdoen als je goed rondkijkt Kijk naar de grond, de struiken, de bomen, de vogels en luister naar allerlei geluiden in het bos.

Lees meer »

 

Niet alleen Vrijheidsmuseum Groesbeek snakt naar heropening: Oorlogsmuseum Overloon schrapt banen

28 mei 2021

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek is zeker niet het enige oorlogsmuseum in de regio dat snakt naar de heropening vanaf 5 juni.

Lees meer »

 

Musea, theaters, bioscopen en concertzalen weer open voor publiek

28 mei 2021

Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard.

Lees meer »

 

onderhoudswerkzaamheden A73

28 mei 2021

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A73. Hierdoor is de A73 vanaf oprit (3) Malden tot knooppunt Rijkevoort in de richting van Venlo afgesloten van vrijdag 28 mei 21.00 uur tot maandag 31 mei 2021 05.00 uur.

Lees meer »

 

Nieuw logo gemeente Land van Cuijk onthuld

27 mei 2021

Op donderdag 27 mei hebben burgemeester Antoine Walraven (Mill en Sint Hubert) en wethouder Bouke de Bruin (Boxmeer) – beiden lid van de stuurgroep en verantwoordelijk voor de huisstijl – via een livestream het nieuwe logo voor de gemeente Land van Cuijk gepresenteerd. Het nieuwe logo is ontwikkeld door Di-visie, een branding studio uit Cuijk.

Lees meer »

 

Vluchteling Andres Vargas Actief Voor Verdeliet

26 mei 2021

Wereldtuin Verdeliet in Cuijk besteedt o.a. ook aandacht aan educatie van basisschoolleerlingen. 

Lees meer »

 

Aapjes kijken in Zoo Parc in Overloon zorgt voor blije gezichten

25 mei 2021

OVERLOON - Na vijf maanden zijn de dierentuinen en pretparken weer geopend voor publiek. Met enkele aanpassingen zoals tijdsloten kan en mag Zoo Parc Overloon volgens de coronarichtlijnen dagelijks 1800 bezoekers ontvangen.

Lees meer »

 

Eeuwenoude linde gekortwiekt nadat zware tak op auto valt

25 mei 2021

De bijna twee eeuwen oude linde in het hart van Overloon is binnen een paar uur veranderd van een weelderige boom in een ontzield exemplaar. De inwoners van het dorp moeten nog bijkomen van de noodzakelijke, maar rigoureuze snoeibeurt. Ze vragen zich af of dit het begin van het einde is of dat de boom er hopelijk weer als vanouds uit gaat zien.

Lees meer »

 

Oorlogsmuseum Overloon ‘viert’ 75-jarig jubileum

25 mei 2021

Vandaag bestaat Oorlogsmuseum Overloon 75 jaar! Het museum dat in 1946 zijn deuren opende is daarmee het oudste Tweede Wereldoorlog museum van West-Europa. Door Covid-19 is het museum helaas op deze memorabele dag nog gesloten voor bezoekers.

Lees meer »

 

Grote tak van monumentale boom breekt af 

24 mei 2021

Rond half twaalf maandagmorgen sloeg het noodlot toe. Een zware tak van de boom begaf het door de storm en viel bovenop een auto. Gelukkig zat er niemand in de wagen, maar de schade was flink.

Lees meer »

 

logo gemeente Land van Cuijk

24 mei 2021

Zodra de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis op 1 januari 2022 gezamenlijk verder gaan als de gemeente Land van Cuijk, zullen zij dit doen in een geheel ‘nieuw jasje’, waaronder een nieuw logo.

Lees meer »


«   »