overloon nieuws

Home » Nieuws » Duif doopkapel gezegend

Duif doopkapel gezegend

Gepubliceerd op 4 juli 2021 om 15:43

Overloon in de Theobalduskerk is  zondag, 4 juli tijdens heilige mis de duif door de pastoor Van der Sluis gezegend. Het monument dat door de kunstenaar Clemens Weijmans is gemaakt. 

Overloon in de Theobalduskerk is  zondag, 4 juli tijdens heilige mis de duif door de pastoor Van der Sluis gezegend. Het monument dat door de kunstenaar Clemens Weijmans is gemaakt. Het Plaatsing van de Duif op het dak van de doopkapel zal vervolgens op een geschikt moment later in de week plaatsvinden. Sinds enkele jaren is de duif op de doopkapel verdwenen. Neen, deze is niet weggevlogen, maar gestolen. Het kunstwerk was vervaardigd van brons en daardoor blijkbaar aantrekkelijk voor dieven. Gelukkig hebben wij een bekende inwoner van ons dorp, Clemens Weijmans, bereid gevonden om een nieuw kunstwerk te vervaardigen. Dat is nu klaar. De duif staat nu tijdelijk voor in de kerk.

In de editie van Ons Eigen Erf van 30 juni heeft  Clemens zelf een nadere uitleg over hoe de nieuwe duif tot stand is gekomen. Bron https://www.theobaldusparochie.nl/ovloon-kerkberichten.html 

 

Lees ook De doopkapel in Overloon krijgt weer een duif

OVERLOON - De doopkapel van de kerk in Overloon krijgt weer een duif. Want de bronzen duif die er op het dak stond was weg. Gestolen. Een jaar of tien geleden al. De beeldend kunstenaar Clemens Weijmans heeft nu een nieuwe gemaakt.  

Door Herman Wissink 04-07-21,

De oorspronkelijke duif was van kunstenaar Harry van den Thillart.legt de 77-jarige Weijmans uit. ,,Ik heb contact gehad met de familie van Van den Thillart (Van den Thillart overleed in 2009, red). Om te vragen of er nog een mal was. Maar die was er niet. Dus ben ik zelf aan de slag gegaan om een nieuwe Heilige Geest in de vorm van een duif te maken. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/de-doopkapel-in-overloon-krijgt-weer-een-duif~a9f6885c4/


«   »