overloon nieuws

kei gezellige De Lónse kermis

Gepubliceerd op 20 augustus 2021 om 10:37

Na een jaartje coronapauze was er dit jaar de Lónse Kermis Anderhalf jaar lang stonden ze stil. De botsauto's, de zweefmolen en de suikerspinmachine. Maar dit jaar was er weer kermis, in het centrum van Overloon. En dat is te horen, want sommige bezoekers gillen de longen uit hun lijf.

Door de inzet van de lokale horeca en een groep vrijwilligers heeft De Lónse Kermis in Overloon kan terugkijken op een geslaagde kermis. Ondanks de kou en regen. Dankzij de goede samenwerking met de kermisexploitanten lokale horeca en de gemeente, maar ook de Kinderkleedjesmarkt van de 2e editie Lónse Kinderkleedjesmarkt was een groot succes en Om de jeugd te trekken, was er dit jaar ook weer de Break Dance op de ‘Lónse Kermis, 

Naast de opening op zaterdagmiddag waar ook de burgemeester Van Soest en wethouder jeu Verstraaten, en Hollie Lollie De Lónse Kermis feestelijk geopend. Ook was er een prijsuitreiking van de Kleur- & Tekenwedstrijd. Alle kleurplaten zijn nog te bewonderen in de etalage van De Pit.

De zondag was bestemd voor de familie. De opkomst van de kinderen en hun (groot)ouders en maakten de kermis daardoor extra levendig. Kermis werd gehouden van zaterdag 14 t/m woensdag 18 augustus 2021

 De Lónse Kermis

De kermis in Overloon is van oudsher een begrip in de regio. Samen maken we ons sterk om De Lónse Kermis nieuw leven in te blazen en ervoor zorgen dat deze levendig blijft!

In 2019 ging een enthousiast groepje mensen aan de slag: Anne Ewals, Linda Loof, Stan Bos en Inge Smolders. Dat leverde al gauw heel veel ideeën op. Dus het was kiezen geblazen. En er werd versterking gezocht. Martijn Von der Heijde en Mariët Crooijmans horen inmiddels ook bij de werkgroep.

Meer sfeer

“Als je op het kermisterrein bent met kleine kindjes, ben je al snel ‘klaar’”, vertelt Inge. “Dus we hebben als eerste gekeken naar hoe we de verblijftijd van gezinnen kunnen verlengen. Door het terrein gezellig aan te kleden, met bijvoorbeeld prikfittingen à la de 11e van de 11e, een mooie zuil met daarop groot het programma afgedrukt. Of door picknickbankjes mét ober te plaatsen in samenwerking met de horeca. Maar het allerbelangrijkste vonden we de herkenbaarheid. We hebben de kermis een officiële naam gegeven: De Lónse Kermis. Daar hoort natuurlijk een logo bij! Dat is ontworpen door dorpsgenoot Ruud van Bergen.”

 Stan vult aan: “We zorgen natuurlijk voor een goede Facebookpagina, Instagram voor met name de jongeren, en een eenvoudige website. We proberen de hele uitstraling van de kermis te laten passen bij het logo. Maar neem snel een kijkje op onze Facebookpagina, zou ik zeggen!”

Meer informatie vindt u op de website van  De Lónse Kermis https://delonsekermis.nl/ of op facebook https://www.facebook.com/delonsekermis/ en op instagram https://www.instagram.com/delonsekermis/

 

De Lonse Kermis

Opsporing Verzocht Onze kei gezellige Lónse Kermis 🎡zit erop! Wij hebben genoten van de kermis en alle gezelligheid. Maar… we missen helaas spandoeken. Ze zijn mooi! We snappen dat je er eentje wilt hebben: bestel ze gewoon bij ons  Dus: heb jij er zonder te vragen eentje meegenomen? Bezorg deze dan a.u.b. bij ons terug!

Meer informatie vindt u op de website van  De Lónse Kermis https://delonsekermis.nl/ of op facebook https://www.facebook.com/delonsekermis/ en op instagram https://www.instagram.com/delonsekermis/

Partycentrum Bos

De aller allerlaatse avond van Kermis Overloon Wat mooi dat we dit samen met jullie hebben kunnen waarmaken! (Ondanks de "soms" ingewikkelde veiligheidsmaatregelen is het toch gelukt) bedankt

Grand Café effe overloon

BEDANKT
Iedereen via deze weg bedankt voor een kei gezellige Lonse Kermis!!
Van zaterdag tot en met woensdag was het een groot feest!
Wij willen alle bands die op de planken hebben gestaan, maar ook de gemeente Boxmeer bedanken! 
Daarnaast beveiliging medewerkers van Secutor Venray, Frank & Teun van Sound 4 u, Roel met de mannen van stage Crew Venray en drankenhandel Winters Liesel!!
En natuurlijk ons eigen super toffe gezellige team
Super bedankt
Kim en friso

 


«   »