overloon nieuws

Jippe Selen oppermachtig in Overloon

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 20:03

Jippe Selen heeft in Overloon de vierde wedstrijd in de klasse MX2 jeugd (MON) gewonnen. Op circuit Duivenbos was Selen oppermachtig en won beide manches met ruim verschil. Best of the rest was Eric van Helvoirt. 

De Gasdevil-rijder had op zijn beurt in beide manches weer een grote voorsprong op de derde plaats. Sjef Platte mocht met de derde en vierde plaats in de manches plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium. Hij bleef Luc Pullen en Alec Blokland voor. In de tussenstand van het kampioenschap staat van Helvoirt aan de leiding met een voorsprong van drie punten op Selen. Daarachter volgen Platte, Blokland en Pullen.

Foto: mdbmxpics

Eerste manche
Het was Selen die gelijk de koppositie te pakken had voor Van Helvoirt, Platte, Kim Peters en Pullen. In de strijd om de eerste drie plaatsen werden de onderlinge verschillen snel groter en was er sprake van weinig tot geen spanning in de onderlinge strijd. Daarachter was het Peters die de vierde plaats moest laten aan Pullen en even later was het ook Blokland die aan haar voorbij ging. Halverwege de manche ging Blokland ook voorbij aan Pullen en zo had de top vijf in de manche zich gesetteld. De onderlinge verschillen werden hierna alleen maar groter en het was dan ook Selen die de manchezege pakte voor Van Helvoirt, Platte, Blokland en Pullen. Lees meer op bron:https://nl.motocrossmag.be/index.php/2021/09/jippe-selen-oppermachtig-in-overloon/#.YUd7WmYzaIs


«   »