overloon nieuws

Bram Verhofstad is dolgelukkig na verliezen A-status: ‘Turnen is weer hobby geworden’

Gepubliceerd op 24 november 2021 om 18:27

OVERLOON/DEN BOSCH - Nu hij zijn A-status kwijt is en hij ‘gewoon’ aan het werk moet, is turnen weer een hobby voor Bram Verhofstad. ,,Er is een last van mijn schouders gevallen.

Door Juul van Loon 24-11-21,

Veertien hechtingen zaten er in zijn arm. Gelukkig geen breuken. Wel ging er een streep door zijn deelname aan de kwalificatiewedstrijden voor de WK. Bram Verhofstad werd in zijn woonplaats Den Bosch aangereden door een auto, toen de Overloonse topturner met zijn longboard een kruising overstak. De chauffeur reed door, pas nadat drie auto’s waren gepasseerd vroeg iemand hoe het met hem ging. ,,Ik was vooral blij dat ik nog leefde, kijkt Verhofstad terug.

Geen vast inkomen

Inmiddels is hij, op een litteken na, hersteld. Toch had het ongeluk grote gevolgen. Hij maakte geen kans meer op het WK, het toernooi waar hij in 2017 als debutant verrassend de vloerfinale haalde. Onlangs kreeg hij daarom een positief verpakt, maar kil mailtje van sportkoepel NOCNSF. Daarin stond: ‘Gefeliciteerd met je nieuwe selectiestatus’. Anders gezegd: Verhofstad is de A-status, die hem de afgelopen jaren voorzag van een vast inkomen, kwijt.

,,Ik zag dat natuurlijk wel aankomen stelt Verhofstad. ,,Die status verdien je op grote toernooien. En daar ben ik de laatste jaren niet geweest. De mensen bij het NOCNSF zijn er niet mee bezig wat daarvan de redenen zijn. Dat is ook hun goed recht. Natuurlijk, ik had regelmatig blessures. Er was corona. En ik werd nu ook nog eens aangereden. Maar onder de streep was ik simpelweg niet goed genoeg.

Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/sport-maasland/bram-verhofstad-is-dolgelukkig-na-verliezen-a-status-turnen-is-weer-hobby-geworden~a4aa09fe/


«   »