overloon nieuws

Fashion project AZC ‘Roots

Gepubliceerd op 26 november 2021 om 13:37

OVERLOON | Artez Fashion Design alumni Carolien Evers (1985) en Marit van Bergen (2007) hebben vrijdag 19 november een speciaal kunstproject over mode op het asielzoekerscentrum in Overloon afgerond.

Samen met de jongeren zijn Carolien en Marit in gesprek gegaan over hun land van herkomst en de reis die zij hebben afgelegd naar Nederland. De verhalen van deze jongemannen en -dames uit Gambia, Irak, Iran, Eritrea en Libanon vormden de inspiratiebron voor het maken van hun eigen unieke outfit.

Voor de jongvolwassenen in de leeftijd van 15-25 jaar was er tot op heden weinig aanbod op het gebied van kunstprojecten en workshops op het AZC in Overloon. Het betreft een groep binnen het centrum waar veel verborgen talenten zitten die nog niet aangestipt zijn. Carolien en Marit zijn daar op ingesprongen door dit unieke Fashion project ‘Roots’ te starten. De jongvolwassenen werken onder de naam ‘Beeld//Formers’. Het doel is om met kunst als middel te investeren in de ontwikkeling en empowerment van jonge AZC-bewoners door heel Nederland.

Lappendeken
Alle patroondelen bestaan per outfit enkel uit de vorm van het land van herkomst. Lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/186629/fashion-project-azc-overloon-roots-