weekoverzicht

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 10:57

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

online tours Oorlogsmuseum

5 dec. 2021

In Oorlogsmuseum Overloon zijn we continu in beweging. Of het nu gaat om een nieuwe Jeep tentoonstelling, of het in een paar weken tijd het uit de grond stampen van een compleet nieuw Lancaster Paviljoen, ontwikkeling is vooruitgang! En zo hebben nu toch wel iets heel speciaals op de rol staan... 

Lees meer »

 

Gezocht: Foto’s Land van Cuijk

5 dec. 2021

Vereniging Verrassend PlatteLand van Cuijk is op zoek naar de mooiste foto van ons Land van Cuijk. Iedere inwoner en bezoeker mag foto’s insturen om kans te maken op een mooie prijs.

Lees meer »

 

Route Overloon

4 dec. 2021

De route van de maand december krijgt het thema “Route Overloon – Vredepeel en Merselo” mee. Deze route is ruim 19km lang. Men kan tijdens deze wandeling op iedere locatie starten en de route vanaf dat punt gaan lopen.

Lees meer »

 

Mike Weerst  in de serie Woensel West

4 dec. 2021

Vanaf vrijdag 17 december is de vierdelige serie ‘Woensel West’ te zien bij Videoland. De brutale crimeserie vertelt over het leven in een veranderende Eindhovense volksbuurt

Lees meer »

 

Oud papier inzameling op een andere wijze

4 dec. 2021

Al jaren halen vrijwilligers van Sint-Theobaldusgilde het oud papier op. Afvalverwerker Box BV wil nu echter van deze samenwerking af. 

Lees meer »

 

Wim Hillenaar wordt waarnemend burgemeester in de nieuwe gemeente Land van Cuijk

4 dec. 2021

's-Hertogenbosch, 2 december 2021 - Wim Hillenaar wordt de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Dat heeft de commissaris van de Koning, na overleg met de gemeenteraad, besloten.

Lees meer »

 

Avondvliegen en doorstarts met C-130 Hercules-transportvliegtuigen

4 dec. 2021

In week 48 tot en met 50 oefenen 2 C-130 Hercules-transportvliegtuigen in laagvliegen bij duisternis en het maken van doorstarts. Deze oefening met de naam Tech Bull is een oefening van het 336 squadron van de Koninklijke Luchtmacht ende  Bijzondere Bijstandseenheden van de Koninklijke Marine.

Lees meer »

 

Willem begon met software maken op een zolderkamertje met een zak chips, nu koopt hij de blikvanger langs A77

3 dec. 2021

OVERLOON - Willem Hofmans is de nieuwe eigenaar van misschien wel het opvallendste kantoorpand van de regio: het hoofdkantoor van de regionale Rabobank, pal aan de A77 bij Boxmeer. Over de opmars van een hightechondernemer uit Overloon die begon op een zolderkamer, thuis op de boerderij.

Lees meer »

 

Liberationroute Venray-Overloon Fietsrondje van de maand december

3 dec. 2021

De Liberationroute Venray-Overloon is het Fietsrondje van de maand. De naam van het plaatsje Vredepeel klinkt vredig, maar in oktober 1944 vonden hier zware gevechten plaats tussen de geallieerden en de Duitsers die niet van plan waren zomaar te wijken. Het fietsrondje Liberation route brengt je terug naar een belangrijke, maar zware stap in de bevrijding van ons land. Hoogtepunt is de fietsbrug dwars door het Oorlogsmuseum van Overloon.

Lees meer »

 

Sinterklaas doneert winterpenen van Ozosnel aan dieren ZooParc Overloon

3 dec. 2021

De dieren van ZooParc Overloon hebben vandaag een bezoek gehad van Sinterklaas. De goedheiligman nam een grote zak winterpenen mee. 

Lees meer »

 

Corona-vaccinatiepunt in Maasziekenhuis

3 dec. 2021

Patiënten, bezoekers en omwonenden kunnen vanaf maandag 6 december iedere maandag en donderdag op afspraak een coronavaccinatie halen bij Maasziekenhuis Pantein. Het vaccinatiepunt is een nauwe samenwerking tussen GGD Hart voor Brabant en zorgorganisatie Pantein.

Lees meer »

 

ZooParc Overloon is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

2 dec. 2021

In ZooParc Overloon worden onder andere rondleidingen, kinderfeestjes en themadagen verzorgd door een gezellig en enthousiast team van vrijwilligers van Stichting Wildlife. Wegens groei van deze activiteiten zijn wij op zoek naar meer mensen die daaraan willen meewerken. 

Lees meer »

 

 automobilisten op de bon bij snelheidscontrole

1 dec. 2021

Overloon - Agenten van het team verkeer hebben in de maand november aan de Oploseweg en de Venrayseweg bestuurders gecontroleerd op hun snelheid.

Lees meer »

 

Overloon verandert, ineens gaat dat snel: Huize Loôn gaat plat en de Jozefschool komt daarna

1 dec. 2021

OVERLOON - Overloon staat grote veranderingen te wachten. Eigenlijk al jaren maar het kwam er steeds maar niet van. Nu gaat dan eindelijk het oude verzorgingshuis Huize Loôn plat. De Josefschool volgt.

Lees meer »

 

Vijf gemeenteraden stemden in met de leges, reinigingsheffingen en rioolheffing 2022

1 dec. 2021

De vijf gemeenteraden van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis stemden in met de leges, reinigingsheffingen en rioolheffing voor het belastingjaar 2022. De verordening is wel eerst besproken in de Land van Cuijkraad.

Lees meer »

 

Inhaalwedstrijd SV Venray en SSS’18

30 nov. 2021

Hoewel de KNVB het reguliere voetbalprogramma voor komende weekeinde heeft geschrapt voor de eerste teams, liet de voetbalbond wel ruimte om eventuele eerder afgelaste duels in te halen.

Lees meer »

 

Politie waarschuwt voor valse e-mails namens de GGD over een boostervaccinatie

30 nov. 2021

De politie waarschuwt dinsdag voor valse emails die in omloop zijn. De mails lijken te worden verstuurd vanuit de GGD, en roepen mensen op om een afspraak te maken voor een boosterprik. Wie op de link klikt, kan door criminelen geld afhandig worden gemaakt.

Lees meer »

 

Angels Rule geeft tóch Kerstconcerten

29 nov. 2021

Ze hadden een prachtige nieuwe Kerstshow voorbereid, maar de Coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Sparkling Christmas zoals dat gepland stond in de schouwburgen van Cuijk en Venray is verplaatst naar volgend jaar. 

Lees meer »

 

Benoeming leden van de raad van de gemeente Land van Cuijk

29 nov. 2021

De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Land van Cuijk, maakt ingevolge artikel W 7 van de Kieswet bekend dat.

Lees meer »

 

1D: SSS’18 verspeelt overwinning in blessuretijd

29 nov. 2021

WEERT | SSS’18 heeft verzuimd de uitwedstrijd tegen Wilhelmina’08 winnend af te sluiten.

Lees meer »

 

Speld van Verdienste voor Riek van Kempen-Cremers

29 nov. 2021

Mevrouw Van Kempen-Cremers ontving maandag 29 november de Speld van Verdienste uit handen van wethouder Hendriks-van Haren.

Lees meer »