overloon nieuws

 weekoverzicht

Gepubliceerd op 13 maart 2022 om 10:20

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl.

Zwerfafval

13 mrt. 2022

Zwerfafval is voor iedereen vervelend. Steeds meer inwoners van Land van Cuijk ruimen zelf zwerfafval op.

Lees meer »

 

SSS’18 kampt met naweeën van carnaval: ‘We kwamen lucht tekort’, Heijen ontsnapt tegen Toxandria

11 mrt. 2022

OVERLOON - De voetballers van SSS’18 ondervonden donderdag nog de naweeën van carnaval. Zo zorgde onder meer een coronagolf in de selectie, opgelopen tijdens het volksfeest vorige week, ervoor dat de eersteklasser uit Overloon thuis tegen Veritas tekortkwam: 0-3.

Lees meer »

 

Excursie familie Alders

11 mrt. 2022

Nu de versoepelingen het toelaten willen wij, AJK Uden & Land van Cuijk, een excursie organiseren voor onze (potentiële) leden en jullie tegelijkertijd kennis laten maken met ons (grotendeels) nieuw bestuur.

Lees meer »

 

AZC Overloon wordt opvang oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne, dorpsraden zijn akkoord

11 mrt. 2022

OVERLOON/STEVENSBEEK - Als het asielzoekerscentrum op de grens van Overloon en Stevensbeek, zoals eerder besloten, de deuren sluit op 22 mei, zal het per direct worden ingezet voor de opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. 

Lees meer »

 

Jeugd IVN helpt de boswachter

11 mrt. 2022

IVN De Maasvallei organiseerde voor haar jeugdleden een middag boompjes zagen als hulp aan de boswachter van Staatsbosbeheer in St. Anthonis Een prachtige lentedag om in de Staatsbossen van St. Anthonis de boswachter te helpen.

Lees meer »

 

‘Tableau Marcial’

10 mrt. 2022

Wij  tellen af naar 27 maart as.!

Lees meer »

 

Mantrazingen met Anarupa – Paul en Judith

10 mrt. 2022

Op zondag 27 maart 2022 nemen Paul en Judith je mee op/in een muzikale beleving.Hun bijzondere verhaal willen ze graag met woorden, muziek én hun aanwezigheid laten horen.

Lees meer »

 

Marijke (42) is melkveehouder: ‘Boerinnen hebben vaak een breder netwerk’

9 mrt. 2022

Meer vrouwen moeten boerin worden. Daarvoor pleitte dinsdag, op Internationale Vrouwendag, boeren- en tuindersorganisatie ZLTO. Melkveehouder Marijke Arts-Peters (42) uit Overloon weet waarom dit een goed idee is.

Lees meer »

 

Aanleg ruiter- en men-netwerk

9 mrt. 2022

Momenteel wordt de markering van een nieuw ruiter- en men-netwerk geplaatst. Er komen knooppunten voor de paardenliefhebbers, net als bij het bekende wandel- en fietsnetwerk. 

Lees meer »

 

Opvang Oekraïense vluchtelingen Land van Cuijk

9 mrt. 2022

De Russische inval in de Oekraïne heeft onder meer geleid tot een grote stroom vluchtelingen. Het grootste deel van deze vluchtelingen verblijft op dit moment in de buurlanden om Oekraïne. Een aantal is doorgereisd naar de rest van Europa waaronder Nederland. Naar verwachting zal dat aantal de komende weken nog flink stijgen.

Lees meer »

 

ZooParc Overloon verwelkomt een vrouwelijke tamandua en luiaard

8 mrt. 2022

ZooParc heeft twee nieuwe vrouwelijke inwoners verwelkomd: een zuidelijke tamandua en een tweevingerige luiaard. De twee dames komen te leven in Madidi, het vorig jaar geopende expeditiedeel dat helemaal gericht is op Zuid-Amerika. 

Lees meer »

 

Oproep: help Oekraïne

8 mrt. 2022

Nederland heeft gul gestort op giro 555 voor Oekraïne. Maar daarmee is het probleem niet uit de wereld. In ons dorp zijn er al enkele hulpacties opgezet. 

Lees meer »

 

Gemeentenieuws Land van Cuijk

8 mrt. 2022

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Lees meer »

 

De stichting Overloon War Chronicles gaat van start met de adoptie graven Engels kerkhof 

7 mrt. 2022

Stichting Overloon War Chronicles zoekt naar oud- en nieuwe adoptanten voor de Commonwealth War Graves Commission- het Engels kerkhof aan de Vierlingsbeekseweg.

Lees meer »