overloon nieuws

Cultureel Café

Gepubliceerd op 15 november 2022 om 20:24

Het Cultureel Café georganiseerd door Kunstkring Sint Anthonis is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dit is de plek waar álles op het gebied van Kunst en meer Cultuur aangeboden wordt. Hier ontmoeten gasten en geïnteresseerden elkaar. En hier móet je als kunstenaar je verhaal een keer verteld hebben.

Kunstkring Sint Anthonis zorgt voor een boeiend, gezellig programma. Divers, en met alles op het gebied van Kunst en Cultuur. Aan de orde komen allerlei vormen van beeldende kunst, muziekstijlen, theater, cabaret, literair, poëzie, dans, fotografie, architectuur … en nog veel meer.

 

Op 24 november maken we kennis met:

 

Peter Verstraten Mill

peterverstratenjpg-1.jpg

Peter (1957) werd in april van dit jaar de tweede kwarTAALdichter van het Land van Cuijk en Maasduinen.

Zijn liefde voor poëzie is pas later aangewakkerd. Na zich aanvankelijk bekwaamd te hebben in diverse rijmvormen is hij later de vrije poëzie meer gaan verkennen. In zijn poëzie-opleiding aan de Schrijversacademie is een deel van zijn werk als absurdistisch gekenschetst. Maar ook schrijft hij toegankelijker werk. Aan het metrum van veel van zijn gedichten valt de muzikant in hem te herkennen. ‘Je moet er bij wijze van spreken op kunnen dansen,’ zegt hij.

Zijn gedichten komen vaak voort uit de alledaagse dingen die hij om zich heen ziet gebeuren; zaken die hij op de radio hoort, op televisie ziet, wat er in zijn gezin en familie gebeurt, toevalligheden in gesprekken die hem inspireren. Hoewel hij regelmatig serieuze onderwerpen aansnijdt, ontkomt hij er vaak niet aan een knipoog of een glimlach op te zoeken.

In zijn presentatie voor het Cultureel Café zal hij een aantal regionaal getinte gedichten voordragen.

 

Bruno Lord, Venray en Ton Keijzers, Sint Anthonis

brunolord1-1.jpg

Artistieke duizend poot Bruno is geboren in Utrecht als zoon van een Nederlandse moeder en een Engelse vader. Door het werk van zijn vader (militair) heeft hij op verschillende plaatsen gewoond zoals in Singapore, op een militaire kostschool in Zuid-Duitsland, daarna in zijn droomstad London en later in Liverpool, waar hij acuut hippie werd. Met oude schoolvrienden richtte hij daar de band Janes op, onder hetzelfde platenlabel als Pink Floyd.

 

Als succesvol muzikant reisde hij door Europa en was hij in 1997 te zien in Hennie Huisman's Soundmix Show. Daarnaast schitterde hij als finalist in the Voice Senior.

 

Deze avond wordt Bruno begeleid door de welbekende Ton Keijzers uit Sint Anthonis. Het repertoire voor deze avond is popmuziek.

 

Denis Young, Eindhoven

denisyoung-1.jpg

Denis (1971) was op op jonge leeftijd al in de ban van het tekenen van strips. Hierna raakte hij gefascineerd door Airbrushen, abstractie en figuratieve kunst.

 

Denis begon in1997 aan de kunstacademie van Arendonk, waar hij zich specialiseerde in het schilderen met olieverf en het gebruik van dikke penselen voor expressionistische en abstracte werken. Zijn dromen om kunst te maken kwamen meer op de achtergrond toen hij zijn certificeringen behaalde en werkzaam was als professionele industriële zeefdrukker. Vanaf 2014 gebruikte hij zijn vakmanschap om rauwe industriële kunst te creëren.

 

Zijn authentieke werken in de hedendaagse kunst vormen een unieke, experimentele combinatie van zeefdruk en schilderen, op speciaal bewerkt aluminium, waarin de nadruk ligt op het aluminium reliëf, kleur, dynamiek en natuurlijk originaliteit.

 

Datum: 24 November a.s.

Aanvang: 20.00u

Inloop: 19.30u

Locatie: Restaurant Tussen Harrie en Toon, Dorpstraat 2, Ledeacker

Entree: € 5,00


«   »