Buizerd overleeft aanrijding met 130 km/h en gered uit auto grill

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 20:52

Met een harde klap vloog er zondagmiddag een buizerd recht in de grill van de auto van Wendy (50) en Arjan (57) Wijnen. Ze waren op weg naar familie in Vierlingsbeek, toen het beest vanuit de middenberm tegen de auto vloog.

Wachtend op de dierenambulance ontfermden ze zich over het dier. "Mijn man zat met een buizerd in zijn armen op de achterbank."

Profielfoto van Carlijn KöstersGeschreven door Carlijn Kösters

We reden op Rijksweg naar Vierlingsbeek, daar woont mijn moeder", begint Wendy te vertellen. Ze reden op de linkerbaan, bij de vangrail. "Ik denk dat de buizerd daar met een prooi bezig was. We zagen hem vliegen en hoorden een harde klap. Maar we konden niet meteen stoppen op de vluchtstrook."

Het stel reed een stukje door, tot het eerstvolgende tankstation. "Je weet niet wat voor schade je hebt, tot je opeens die buizerd in je grill ziet zitten." Ze zagen de vogel vervlochten in de voorkant van hun auto, met zijn vleugels nog gespreid. Arjan wilde het dier eruit trekken, toen opeens bleek dat-ie nog leefde. "We dachten dat ie dood was, maar toen bewoog hij opeens. Lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4381520/arjan-en-wendy-hadden-een-buizerd-in-hun-autogrill-uur-lang-vastgehouden

 

BUIZERD OVERLEEFT AANRIJDING 130 km/u

Zondagmiddag worden we gebeld met de melding dat er een buizerd is aangereden op de snelweg. Hij kwam onder de vangrail vandaan, aldus de melder. De buizerd belandde in de grill van de auto, waar hij even later levend en zonder al te veel verwondingen uit gehaald kon worden.

We hebben deze prachtige roofvogel overgebracht naar Wildopvangbrabant.nl waar hij bij kan komen van dit bizarre avontuur en hij de nodige zorg krijgt.

.bron: facebook/dierenambulance Dierenambulance Brabant Noord-Oost

https://www.dabno.nl/