Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 5 december 2023 om 19:55

Nieuws uit het Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert en Sint-Anthonis.

Bijeenkomst omgevingsvisie gaat niet door

 

De eerder geplande informatie- en meedenkbijeenkomst over de Omgevingsvisie in Overloon gaat op woensdag 6 december niet door. 

De resultaten van de bijeenkomsten van 27 november en 30 november zijn binnenkort te zien op ons.landvancuijk.nl. 

 

 

 

Air Combat Command vliegt in de avonduren

Van maandag 11 tot en met woensdag 13 december tot uiterlijk 22.30 uur vliegen de toestellen om te oefenen bij duisternis. De overige dagen wordt er alleen overdag gevlogen.

 

Wilt u meer weten over deze of andere vliegbewegingen? Kijk dan op luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Heeft u een vraag of ervaart u hinder van de vluchten dan kunt u dit kenbaar maken via luchtmacht.nl/geluidshinder.

 

Afvalkalender 2024

De afvalkalender is vanaf half december digitaal beschikbaar via de website en DeAfvalApp. Op deze manier weet je altijd wat de juiste inzameldag van het afval is, ook als het is een keer anders is dan normaal (bijvoorbeeld met feestdagen). Door informatie ook via DeAfvalApp te verspreiden kunnen we snel inspelen op actualiteiten.

DeAfvalApp

DeAfvalApp heeft veel voordelen dankzij handige functies. In DeAfvalApp staan de ophaaldata en via de app kun je herinneringen ontvangen, zodat je niet meer vergeet om je afval aan de weg te zetten. Ook krijg je een melding als een ophaaldag wijzigt. Dat is handig als het bijvoorbeeld glad is. Daarnaast bevat de app informatie over het scheiden van afval en milieustraten. DeAfvalApp is te downloaden in de App Store (voor iPhone of iPad) of Google Play Store (voor mobiel of tablet).

Website

De afvalkalender staat vanaf half december ook op www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalkalender. Je kunt de ophaaldagen koppelen aan je eigen agenda op je mobiele apparaat (iCal) of de kalender downloaden. Heb je vragen over het scheiden van afval, containerlocaties van oud papier en luiers en (mini)milieustraten? Kijk dan ook op de website voor meer informatie.

Toch op papier?

Wil je de afvalkalender liever op papier? Print dan de afvalkalender uit via de website. Als dit niet lukt, bel ons dan via telefoonnummer 0485-854000 dan denken we met je mee voor een oplossing.

Volgende week publiceren we algemene informatie over afval en milieustraten op de gemeentepagina in de krant. Omdat er in Land van Cuijk en Boekel 20 inzamelroutes zijn, is het niet mogelijk om de afvalkalender ook op de gemeentepagina van de krant te publiceren. De routes zijn op postcode ingedeeld en door een kern of wijk lopen soms meerdere routes. 

 

Autokraak voorkomen

In deze donkere dagen zien we het aantal auto-inbraken toenemen. Het is dus belangrijk om extra oplettend te zijn. Wat kun je als autobezitter zelf doen om een auto-inbraak te voorkomen?

 • Laat niets van waarde achter en laat duidelijk zien dat je auto leeg is. Verstop geen waardevolle bezittingen onder de stoelen, in de bagageruimte of elders in de auto. Neem ze mee. Ook als je maar even weg bent. Voor criminelen is er dan niets te halen en zij zullen de auto dan ook met rust laten.
 • Noteer altijd de gegevens van je bezittingen zoals laptop, camera, tablet, enzovoort. Met deze informatie worden je spullen gemakkelijker teruggevonden en zijn ze moeilijk door te verkopen.
 • Parkeer je auto in het zicht en op een goed verlichte plaats.
 • Sluit de auto altijd goed af en controleer de ramen en het schuifdak.
 • Verwijder de afdruk van de zuignap (navigatiesysteem) van de voorruit.
 • Haal de radio (of het ‘frontje’) uit de auto. Neem hem mee.
 • Laat zien dat je niets van waarde verbergt. Zet het dashboardkastje open.
 • Heb je een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af.
 • Bewaar een keyless autosleutel in een metalen blik. Door de sleutel in een metalen blik te bewaren voorkom je dat dieven het signaal kunnen opvangen.

Zie je een verdachte situatie of een autokraak? Bel meteen 112!

11_socialmediaveiligheiddoenwesamen-winterv3.jpg

Geef door wat je ziet. Belangrijk is om de locatie en het aantal betrokken personen door te geven. Let op kentekens van voertuigen, uiterlijke kenmerken van verdachte personen, hoe verdachte personen praten (taal, accent), hoe die personen zich gedragen en waar ze heen gaan. Elk detail kan cruciaal zijn en de politie helpen om succesvol in actie te komen.

Samen veilig de donkere dagen door.

 

Gladheidbestrijding

In en rond de winter kan gladheid ontstaan door sneeuwval of ijzel. Op zo’n moment krijgt de gemeente vaak vragen over gladheidsbestrijding. Daarom hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

 • De gemeente heeft in de periode dat er gladheid kan optreden contact met Meteoconsult. Op basis van de verwachtingen van Meteoconsult wordt preventief gestrooid.
 • De gemeente heeft geprioriteerde strooiroutes. In deze routes zijn de hoofdontsluitingswegen, de wijkontsluitingswegen en de gebiedsontsluitingswegen opgenomen. Daarnaast wordt er gestrooid op fietspaden en op bus- en schoolroutes. Ook de routes naar openbare voorzieningen zoals verzorgingstehuizen, scholen en winkelcentra worden standaard altijd gestrooid.
 • De strooiroutes lopen echter zodanig door de gemeente dat iedere bewoner binnen een acceptabele afstand op een gestrooide weg komt.
 • Is het ergens glad? Tref je een onvolkomenheid aan? Meldingen over de openbare ruimte, dus ook bij gladheid, kunnen worden gedaan via MijnGemeenteApp . Dit is een speciale app voor op je smartphone. Je kunt natuurlijk ook bellen met de gemeente: 0485-854000.

Wat kun je zelf doen

Je helpt de strooiploegen als je de stoep voor je woning bij sneeuwval veegt. Het is maar een kleine moeite en veel voetgangers zullen je dankbaar zijn.

Strooiroutes

Wil je zien hoe de strooiroutes lopen? Deze zijn in te zien via:

https://www.gislandvancuijk.nl/cook/gladheidsbestrijding

QR-code strooiroutes

5_qrcodestrooiroutes.png

 

Afsluiting fietspad Grotestraat Maashees – Vierlingsbeek

 

Enkele maanden geleden is door de gemeente Land van Cuijk een dassenburcht ontdekt bij het fietspad tussen Maashees en Vierlingsbeek. Deze dassenburcht ligt in de grond zowel naast als onder het fietspad. Omdat de burcht kan leiden tot verzakking van het fietspad is besloten het fietspad tussen Maashees en Vierlingsbeek tijdelijk in zijn geheel af te sluiten. Hierdoor is het nodig dat de (brom)fietsers de Grotestraat over moeten steken. De hoop was erop gericht dat de afsluiting niet zolang zou duren. Omdat de das een beschermde diersoort is en het kraamseizoen voor de dassen op 1 december begint, mag de dassenburcht of de das  zelf niet meer worden verplaatst naar een andere (broed)locatie. Hierdoor mogen er ook geen werkzaamheden plaatsvinden bij de dassenburcht.  

 

Omdat het herstel nu langer gaat duren is besloten een tijdelijke omleiding voor de (brom)fietsers aan te leggen, een zogenoemde bypass. Deze bypass zal in de berm nabij Grotestraat 120 worden aangelegd en zal bestaan uit half verharding. Hierdoor hoeven de (brom)fietsers niet meer over te steken. De verwachting is dat deze situatie tot juli 2024 kan duren. Als blijkt de das eerder al is verdwenen, kan het zijn dat de situatie eerder normaal is en het fietspad weer kan worden gerepareerd.

 

Winters vuurtje stoken met minder rook- en geuroverlast

Je ziet het niet, maar het is er wel…

 

Nu het winter is, gaan overal de houtkachels en open haarden weer aan. Wanneer je in huis je houtkachel, pelletkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, waaronder fijnstof. Deze schadelijke stoffen veroorzaken luchtvervuiling en kunnen schade geven aan de gezondheid van jezelf en anderen in je omgeving. Ook wanneer je de rook niet meer ziet.

Hout stoken veroorzaakt naast geuroverlast, ook schadelijke stoffen zoals fijnstof, PAK’s, benzeen en koolmonoxide. Dat is voor niemand gezond. Kinderen, ouderen en mensen met problemen aan hun luchtwegen kunnen er extra last van hebben. Hoeveel schadelijke stoffen er vrijkomen, hangt af van de manier waarop je stookt.

Stook daarom liever niet of zo min mogelijk. Wil je toch de houtkachel, pelletkachel of open haard aansteken? Je kunt de hoeveelheid schadelijke stoffen verminderen met de manier waarop je hout stookt. Gebruik bijvoorbeeld hout met een vochtpercentage tussen 15-20% voor een optimale verbranding. Hoe optimaler het hout verbrandt, hoe minder uitstoot van schadelijke stoffen. Voor meer stooktips ga dan naar www.milieucentraal.nl/stooktips.

 

Luchtvervuiling bij windstil weer kan plaatselijk hoog oplopen. Bij windstil of mistig weer kun je de houtkachel, pelletkachel of open haard dus beter uitlaten. Kijk daarom altijd op www.stookwijzer.nu voordat je gaat stoken en stook nooit bij een stookalert www.rivm.nl/stookalert.

 

Heb je last van houtrook

Probeer dit eerst zelf op te lossen met degene die de overlast veroorzaakt. Leg uit waar je last van hebt. En overleg hoe de overlast beperkt kan worden. Misschien helpen de tips voor verantwoord stoken bij de stookwijzer. Helpt dat ook niet dan kun je de overlast melden bij MijnGemeenteApp.

 

7_uitlegbuiten.jpg

Ieder kind een boom
Op 30 november vond de eerste Boomfeestdag in onze gemeente plaats. Kinderen uit groep vijf tot en met acht van basisschool de Bolster in Sambeek opende het plantseizoen door bomen te planten op de natuurbegraafplaats in Sambeek die zo een groenere uitstraling krijgt.

De kinderen leren op een leuke manier hoe belangrijk het is om goed voor de natuur te zorgen en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een duurzame en gezonde leefomgeving. Vanuit het idee van de Stichting Nationale Boomfeestdag streven we er naar dat ieder kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom kan planten.

 

Estafette
In het plantseizoen 2023-2024 (november 2023 – maart 2024) organiseren we in Land van Cuijk een ‘Boomfeestdag-estafette‘. In deze periode organiseren we op meerdere plekken in Land van Cuijk een boomfeestdag. De kinderen van basisschool de Bolster dragen nu het stokje over aan de volgende school, welke dat is volgt snel! Met elkaar vergroenen we zo onze omgeving.

 

Samenwerken aan Klimaatbestendig Land van Cuijk
Gemeente Land van Cuijk en waterschap Aa en Maas werken vanuit het samenwerkingsprogramma Klimaatbestendig Land van Cuijk al veel samen op het gebied van klimaatadaptatie. Zo ook bij de organisatie van de boomfeestdag-estafette waarmee we onze omgeving weer een stukje groener maken. Heeft u een project dat wel wat groen kan gebruiken? Graag ontdekken we samen de mogelijkheden voor een boomfeestdag. U kunt contact opnemen met communicatie@landvancuijk.nl.

 

Vanaf dinsdag 27 december meldlijn vuurwerkoverlast geopend

 

Ook tijdens de komende jaarwisseling treden politie, Openbaar Ministerie, het Bureau Halt en de gemeente Land van Cuijk op tegen vuurwerkoverlast. Iedereen kan vuurwerkoverlast melden via het speciale telefoonnummer: 06-13662347. De buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente kunnen op deze manier snel reageren op een melding.

De meldlijn is bereikbaar van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december tussen 14.30 en 22.00 uur. Op zaterdag 31 december is de meldlijn bereikbaar tussen 10.00 en 16.00 uur. Buiten deze tijden is het nummer van de regionale politie bereikbaar onder het telefoonnummer: 0900 – 8844.

 

Proces-verbaal bij bezit illegaal vuurwerk
De Politie maakt direct een proces-verbaal op bij het in het bezit hebben van illegaal vuurwerk. De afhandeling vindt plaats via het Openbaar Ministerie. Jeugdige overtreders in de leeftijd van 12 tot 18 jaar krijgen een verwijzing naar het bureau Halt.

 

Melden opslag vuurwerk
Politie en gemeente controleren ook streng op de opslag van vuurwerk. Onrechtmatige opslag levert grote risico’s op voor de woonomgeving. De opslag van vuurwerk moet voldoen aan strenge veiligheidseisen en is alleen toegestaan met vergunning. Heeft u het vermoeden van de opslag van vuurwerk in uw omgeving, dan kunt u dat melden via de speciale meldlijn of bij de politie. Melden kan ook anoniem bij Misdaad Anoniem via telefoon: 0800 – 7000.

 

Korte termijn pacht landbouwgrond
Gemeente Land van Cuijk

 

Bekendmaking

 

De gemeente Land van Cuijk verpacht ook gronden voor een korte periode, meestal voor een jaar. Vaak gaat het om percelen landbouwgrond, die op termijn ook voor andere doeleinden kunnen worden ingezet (woningbouw, natuurontwikkeling, ruilgrond o.i.d.). Zolang er nog geen concrete plannen zijn, worden ze kortdurend verpacht.

 

Door de gemeenteraad is de nota grondbeleid, waaronder het pachtbeleid vastgesteld. In navolging van het vastgestelde beleid is de toezegging gedaan aan de gemeenteraad dat er specifiek voor de (geliberaliseerde) pacht nog een nadere uitwerking dient te komen. In afwachting van besluitvorming rondom deze uitwerking (verwachting voorjaar 2024) is besloten om de gronden, die in aanmerking komen voor een kortdurende verpachting, voor het jaar 2024 te verpachten.

 

De gemeente is daarom van plan om voor het tijdvak 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024 de beschikbare landbouwpercelen in geliberaliseerde pacht uit te geven. De beschikbare percelen worden via een openbare inschrijving verpacht. De inschrijving staat open vanaf 28 november tot en met 22 december 2023. Er kan maximaal ingeschreven worden op 2 kaartnummers, indien u beschikt over een volwaardig (reëel) agrarisch bedrijf met als hoofdberoep land- of tuinbouw. Mocht er sprake zijn van meerdere bedrijven, met verschillende KvK nummers, dan mag je alsnog maar voor één bedrijf inschrijven. 

 

Heb je n.a.v. de bekendmaking, de procedure of de op de website te raadplegen informatie nog vragen of wens je een toelichting dan kun je contact opnemen met de medewerkers van het clusters Grondzaken. De medewerkers van het clusters Grondzaken zijn te bereiken via het algemene nummer van de gemeente 0485-854000 of via gemeente@landvancuijk.nl.

 

Op de website van de gemeente kun je zien welke gronden (percelen) worden verpacht en hoe je daarvoor in aanmerking kunt komen. Raadpleeg de onderstaande link voor in meer informatie.

www.gemeentelandvancuijk.nl/pacht-korte-termijn

 

Hierbij dient uitdrukkelijk vermeld te worden dat percelen die als grasland aangegeven staan op de kaart ook als grasland gebruikt dienen te worden.

 

Plannen voor geïsoleerde geulen langs de Maas nu ter inzage

 

Inloopbijeenkomst op 13 december in Oeffelt
Rijkswaterstaat organiseert tijdens de zienswijzeperiode een inloopbijeenkomst voor belangstellenden om hen te informeren over de maatregelen. Deze vindt plaats op woensdag 13 december in De Kleppenburg, Europlein 4 te Oeffelt. Iedereen is welkom om tussen 18.30 en 21.00 uur binnen te lopen. Aanmelden is niet nodig.

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

 • Vaststellen parkeerschijfzone zoals reeds aanwezig - aan Deken van den Ackerhof, Kerkstraat, Korte Molenstraat, Stationsstraat, Zwaanplein en Zwaanstraat te Cuijk

 

| Uitschrijving basisregistratie personen

Vertrokken naar onbekende bestemming

 

Uit onderzoek van de afdeling Burgerzaken is gebleken dat onderstaand persoon niet meer woont op het adres waar hij of zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingevolge artikel 2.22 van de Wet BRP besloten de bijhouding van de persoonslijst van deze persoon op te schorten wegens vertrek uit Nederland. Dit betekent dat hij of zij daardoor formeel niet meer op dat adres staat ingeschreven.

 

Geslachtsnaam en voorletters

Geboorte-datum

Adres

Datum besluit

Y.V. Chaka

07-03-1991

Stevensbeekseweg 14a, 5825 JC Overloon

29-11-2023

A.A. Ulianova

02-04-2003

Stevensbeekseweg 14a 5825 JC Overloon

29-11-2023

N.A. Varbanov

26-12-1959

Grotestraat 7a 5431 DG Cuijk

29-11-2023

E.M. Urbaniak

17-10-1988

Grotestraat 7a 5431 DG Cuijk

29-11-2023

J.P. Da Silva Pereira

08-01-1975

Marktstraat 13, 5831 HM Boxmeer

29-11-2023

J. Huskens

09-04-1997

Markstraat 11, 5831 HM  Boxmeer

29-11-2023

M.S. Slevoacă

30-05-1995

Marktstraat 13, 5831 HM Boxmeer

29-11-2023

Y.O. Mykhalchenko

16-11-1997

Stevensbeekseweg 14 a, 5825 JC  Overloon

29-11-2023

 1. Juravliov

27-10-1968

Stevensbeekseweg 14a, 5825 JC Overloon

15-11-2023

 

 

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken bij het college. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken en vangt aan één dag na de datum van deze publicatie.

 

Het ondertekende bezwaarschrift moet bevatten de naam en het adres van de indiener, de datum en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt. Ook moet de bezwaarmaker gemotiveerd aangeven waarom hij of zij het niet eens is met het besluit. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave.

 

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van 20 driehoeksborden van 06-12-2023 tot en met 26-12-2023 Cuijk, Katwijk en Beers
 • Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan Buitengebied Oploo, Driehoek 9
 • Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan 'Zandsteeg ong. (naast7a) Sambeek'
 • Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Beers, Verlengde Molenstraat ong. (naast 6)
 • Uitschrijving Opvangvoorziening Kindercentrum Notendop (BSO) te Overloon
 • Standplaatsvergunning (verlenging) verleend voor 'Uw Kaasboertje' markt Cuijk en Lunette Grave

Beers

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning deels verleend voor het starten van een Bed en Breakfast Hoefseweg 2, 5437PS Beers NB

 

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een vriescel met opslagcapaciteit voor ruim 9000 pallets Vuursteenstraat 10, 5835DZ Beugen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanleggen van een inrit/uitweg Laan De Wijze 21, 5835DS Beugen
 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanleggen van een inrit Vuursteenstraat 10T Beugen kadastraal BMR00 S 930

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor (weigeren) het bouwen van een stal Veerstraat 51a, 5831JM Boxmeer
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van een bedrijfsruimte met drie bovenwoningen Raadhuisplein 5, 7 en 9, 5831JX Boxmeer

Afhandelingen

 • Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een erker aan de voorgevel van de woning Bergfluiter 26, 5831NG Boxmeer
 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een tijdelijke woonunit Sambeekseweg 27, 5831GK Boxmeer

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van Winter Extravaganza Land van Cuijk op 09/12/2023 Raadhuisplein Boxmeer

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een uitweg Burg vd Mortelstraat 26, 5431CK Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanvragen van kleinschalige kamerbewoning Robijnlaan 9, 5431ZL Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van een garage Kardinaalsmuts 96, 5432AE Cuijk

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het laten vervallen en nieuw realiseren van een inrit Sint Annastraat 23 en Den Oeiep, Cuijk - kadastraal CUI00 A 3005
 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van 5 appartementen Grotestraat 17, 5431DG Cuijk CUI00 C 2531
 • Omgevingsvergunning verleend voor transformeren woning in rijksmon. tot 4 woningen en bouwen 3 woningen erachter Vorstendom 1 t/m 1c en Smidstraat 2 t/m 6 in Cuijk
 • Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een overkapping Sperwerhorst 10, 5431KW Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanvragen van kleinschalige kamerbewoning Robijnlaan 9, 5431ZL Cuijk
 • Omgevingsvergunning verleend voor het tijdelijk opslaan van grond Lange Beijerd / Van Galenweg Cuijk, kadastraal CUI00 B 3581

| Overige

 • APV-vergunning verleend voor het realiseren van een terras Grotestraat 3, 5431DG Cuijk
 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van 10 driehoeksborden van 20-12-2023 tot en met 03-01-2024 Cuijk
 • Alcoholwetvergunning verleend voor aanvraag alcoholwetvergunning i.v.m. overname bedrijf Grotestraat 3 in Cuijk Grotestraat 3, 5431DG Cuijk
 • Kennisgeving melding brandveilig gebruik voor Melding brandveilig gebruik Grotestraat 6, 5431DK Cuijk
 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van het Uur van Toebes 2024 op 13/01/2024 Muur van Toebes 1 Cuijk
 • Melding mobiel breken Grotestraat 91 Cuijk

 

Gassel

| Overige

 • Melding mobiel breken Meisevoort 5, Gassel

Grave

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een winkelgebouw Arnoud van Gelderweg, Grave, kadastraal GVE00 A 1384

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een aanbouw en het aanleggen van een uitrit Habsburgsestraat 33, 5361BR Grave
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Lunette, Grave

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een hoogwerker van 27-11 tot en met 08-12-2023 Arnoud van Gelderweg 71, 5361CV Grave

Haps

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit Putselaarstraat ongenummerd, Haps - kadastraal CUI00 L 3333
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een loods en inrit Schuttersweg ongenummerd, Haps - kadastral CUI00 H 253

Afhandelingen

 • Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning Kwekersweg 8a, 5443PP Haps
 • Omgevingsvergunning verleend voor het herbouwen van de shop bij het tankstation A 73 Rijksweg 1, 5443PZ Haps

 

Holthees

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanleggen van een oprit Gildestraat 1, 5824AA Holthees
 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een pré-mantelzorgwoning Gildestraat 9, 5824AA Holthees

 

Langenboom

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit Dominicanenstraat 9, 5453JN Langenboom kadastraal MIL00 K 2742

 

Ledeacker

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verruimen van de vergunde kampeerplaatsen Nullen 15, 5846AD Ledeacker

 

Linden

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het tijdelijk wijzigen v.d. bestemming recreatiewoning naar permanente bewoning Steegstraat 11, 5439NL Linden

 

Maashees

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van 12 app., kantoor- en ontmoetingsruimte in voorm. kerkgebouw de Goeijstraat 2, 5823AH Maashees

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een woning Arsenaal ongenummerd, Mill - kadastraal MIL00 F 4816
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een extra oprit Nachtegaalstraat 9, 5451XP Mill

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit Meidoornweg 19, 5451HG Mill
 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit 't Kavelt 25, Mill, kadastraal MIL00 R 1532
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Julianastraat 3a, 5451BP Mill

| Overige

 • APV-ontheffing verleend voor Ontheffing geluid Oranjeboomstraat 1 Mill

 

Oeffelt

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een tijdelijke bouwweg voor de bouw van een rijhal Hoogeind 1a, 5441PJ Oeffelt

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het vervangen van de bestaande Odido antennes Kerkplein 1, 5441BE Oeffelt

 

Oploo

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het uitbreiden van een bestaande woning en het realiseren van een B&B Deurneseweg 4, 5841CJ Oploo

 

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het uitbreiden van het bedrijfsgebouw met een opslagruimte Museumpark 5a, 5825AM Overloon

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een dakkapel Pasveldweg 13, 5825CD Overloon
 • Uitgebreide procedure omgevingsvergunning ingetrokken – Vredepeelweg 18, Overloon
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Holthesedijk 6a, 5825JG Overloon

 

 

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het vervangen van de stalen gevelbeplating en onderhoud aan kozijnen en ramen Hoogeindsestraat 33, 5447PE Rijkevoort

 

Sambeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een bedrijfsloods Hoogeindseweg 15, 5836CA Sambeek
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het veranderen van het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang Grotestraat 97a, Sambeek - kadastraal BMR00 M 489

| Overige

 • Evenementenvergunning deels verleend voor het verbranden van de Knoeper op 13-02-2024 Grotestraat 64, 5836AC Sambeek

 

Sint Anthonis

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een loods en voeropslagen Noordkant 22, 5845EW Sint Anthonis
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een bijgebouw bij de kinderdagopvang Den Hoek 1, 5845EL Sint Anthonis

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een vrijstaand woonhuis en aanleggen inrit/uitweg Rondveld 12b Sint Anthonis (kadastraal OLO00 M 766)
 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanleggen van een inrit/uitweg Bremheuvel 2, 5845BA Sint Anthonis

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een bouwhekwerk Breestraat 23, 23a, 24 en 25 Sint Anthonis
 • evenementenvergunning verleend voor het organiseren van Kerst op de Brink op 16 december en 17 december 2023 Brink 3, 5845BH Sint Anthonis

 

Sint Hubert

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een aanbouw en verduurzamen van de woning Wethouder Lemmenstraat 4, 5454GH Sint Hubert

| Overige

 • APV-vergunning geweigerd voor Aanwezigheidsvergunning Villa Erica Sint Hubert Wanroijseweg 95a, 5454GZ Sint Hubert

 

Stevensbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een reclame lichtmast Kloosterstraat 13, 5844AP Stevensbeek

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van een woning Hoogveldscheweg 6, 5363TM Velp

 

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een middenspanningskabel onder de watergang door Kadastraal VLB00 O 356

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Pastoor Jansenstraat 2, 5821AZ Vierlingsbeek

 

Vianen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit 't Flieren 40, 5434LJ Vianen NB
 • Omgevingsvergunning verleend voor FLITS het plaatsen van een pre-mantelzorgwoning 't Flieren 40, 5434LJ Vianen NB
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een in-/uitrit 't Flieren 40, 5434LJ Vianen NB
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Berkenkamp 34, 5434PD Vianen NB

 

 

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een tijdelijke woonunit Hapseweg ongenummerd, naast nr. 9 Wanroij, kadastraal WRJ00 A 2026
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een vrijstaande woning met bijgebouw Hapseweg ongenummerd, naast nr. 9 Wanroij, kadastraal WRJ00 A 2026

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van sleufsilo's Hank 18, 5446XE Wanroij

Westerbeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het verharden van een uitweg aan Vredepeelweg ongenummerd in Westerbeek
 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een loods Schepersstraat 12, 5843AR Westerbeek