Verminder het Risico op Inbraken tijdens de Feestdagen

Gepubliceerd op 9 december 2023 om 10:15

Nu de feestdagen naderen en veel gezinnen ervoor kiezen om een kerstboom in de woonkamer te zetten, is het belangrijk om ook stil te staan bij de mogelijke kans op inbraken. De aanwezigheid van een mooi versierde kerstboom kan zowel binnen als buiten zichtbaar zijn, en dit kan bij sommige personen de verleiding opwekken om in te breken.

is daarom verstandig om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om het risico op inbraken te verkleinen. Ten eerste is het aan te raden om geen waardevolle cadeaus onder de kerstboom te leggen voordat het tijd is om ze uit te pakken. Het tonen van waardevolle spullen kan potentiële inbrekers aanmoedigen om toe te slaan.

 

Daarnaast is het verstandig om te investeren in goede beveiliging, zoals degelijke sloten, alarmsystemen en/of bewakingscamera's. Ook het verlichten van de omgeving rondom het huis kan een preventieve werking hebben.

 

Tenslotte is het belangrijk om alert te zijn en verdachte situaties te melden bij de autoriteiten. Burgers kunnen ook onderling een oogje in het zeil houden en elkaar helpen om de veiligheid in de buurt te waarborgen.

 

Hoewel de kerstboom en de feestdagen een gevoel van warmte en gezelligheid met zich meebrengen, is het essentieel om ook bewust te zijn van de potentiële risico's. Door voorzorgsmaatregelen te nemen en alert te blijven, kunnen we samen zorgen voor een veilige en vredige feestperiode.

 

Lees ook Samen veilig de donkere dagen door

 

In de winter wordt veel vaker ingebroken dan in andere periodes van het jaar. De donkere dagen van het jaar vormen namelijk een ideale situatie voor inbrekers. Met als een hoogtepunt de feestdagen zoals pakjesavond (Sinterklaas), de Kerstdagen (kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag) en oudejaarsavond.

Lees meer »