Politie zoekt eigenaar van gevonden zadels

Gepubliceerd op 29 januari 2024 om 18:58

De Politie Land van Cuijk was op Op zaterdag 27 januari 2024 aan het surveillance in het natuurgebied te Vierlingsbeek, de politie kwam daar drie paarden zadels tegen.

Het vermoeden bestaat dat deze zadels gestolen zijn. Eén van de zadels is van het merk “Siegfried, stübben”. Als jij de eigenaar van deze zadels bent, word je vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844 en het volgende registratienummer te noemen: PL2100-2024020373. De politie van Land van Cuijk is op zoek naar de eigenaar van deze goederen en hoopt deze zo spoedig mogelijk te kunnen traceren.bron Foto's: instagram.com/politie_landvancuijk

150 gestolen paardenzadels teruggevonden, Belgische politie zoekt eigenaren

Na de arrestatie van een dievenbende die zich gespecialiseerd had in het stelen van paardenzadels, is de Belgische politie op zoek naar de eigenaren van ruim vijftig exemplaren. Honderd zadels konden intussen al teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaars. Diefstallen van rijzadels komen ook regelmatig voor in Brabant. Voor liefdadigheidsinstelling 'Paard en Meer' in Breda komt de vondst te laat.

Op maat gemaakt
Sommige van de teruggevonden zadels zijn op maat gemaakt en kosten nieuw meer dan 5000 euro per stuk. Niet alleen in België, maar ook over de grens in Nederland en Duitsland werden slachtoffers gemaakt.

Met de steun van speciale eenheden van de Belgische politie werden onlangs twee verdachten op heterdaad betrapt. Het ging om Roemenen zonder vaste verblijfplaats. Na iedere inbraak brachten ze de buit naar een manege in de Antwerpse Kempen. De daar zadels die daar werden gevonden, liggen nu in het politiebureau in Brugge en zijn allemaal te zien op een speciale website.

Lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4411037/150-gestolen-paardenzadels-teruggevonden-belgische-politie-zoekt-eigenaren